ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Kατηγορείται για ασέλγεια στην 3,5 ετών κόρη του: «Είναι δασκαλεμένο από τη μητέρα»

aselgia

H καταγγελία ξεκίνησε όταν κάποιοι είδαν τον πατέρα σε μία παιδική χαρά να ξεντύνει το παιδί

Ο γιατρός που κατηγορείται ότι ασελγούσε σε βάρος της 3,5 ετών κόρη του στη Λάρισα, ζήτησε παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που όπως λέει θα αποδείξει ότι το παιδί είναι «δασκαλεμένο από τη μητέρα του».

Ο δικηγόρος του μιλώντας στο MEGA , ανέφερε ότι η καταγγελία ξεκίνησε όταν κάποιοι είδαν τον πατέρα σε μία παιδική χαρά να ξεντύνει το παιδί. «Πράγματι ξέντυνε το παιδί. Το παιδί είναι 3,5 ετών και φορά ακόμα πάνα. Ένας πατέρας για να το αλλάξει θα πρέπει να το ξεντύσει. Θεωρητικά μια συμπεριφορά τέτοια θα μπορούσε να θεωρηθεί περίεργη από κάποιον που δεν γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι το παιδί έδωσε κατάθεση παρουσία παιδοψυχολόγου, στην οποία ανέφερε ένα περιστατικό. «Η θέση του πατέρα είναι πως λόγω της έντονης δικαστικής διαμάχης που υπάρχει με τη μητέρα, μιλάμε για μια δύσκολη κατάσταση, ότι το παιδί είναι δασκαλεμένο, γι’ αυτό και ζήτησε να γίνει εξέταση για σωματικά υγρά, στο αυτοκίνητο, στα ρούχα του, στα ρούχα του παιδιού, στα μωρομάντηλα κλπ».

Σχετικά με τα στοιχεία που οδήγησαν στην προφυλάκιση του πελάτη του, ο δικηγόρος, σημείωσε: «Είναι λογικό σε ένα τέτοιο αδίκημα, οι δικαστικές αρχές θα είναι πιο αυστηρές από ό,τι πρέπει. Επειδή υπήρχαν βίντεο που ευτυχώς για το παιδί δεν έδειξαν κάτι. Στην κατάθεση του παιδιού και στην ερώτηση για ποιο λόγο να πει το παιδί ψέματα, κρατήθηκε. Αν θέλετε θα μπορούσε η Δικαιοσύνη να περιμένει την παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να δούμε αν όντως αυτό που ισχυρίζεται ο πατέρας, ότι είναι καθοδηγούμενο, επιβεβαιώνεται.

Η θέση του πατέρα είναι ότι θέλει και επιμένει σε μια παιδοψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη».