ΕΛΛΑΔΑ

Νοθεία καυσίμων: Ο «ιερέας», ο «μάγος» από τη Γάζα και η παίκτρια ριάλιτι

Νοθεία καυσίμων: Ο «ιερέας», ο «μάγος» από τη Γάζα και η παίκτρια ριάλιτι

Νοθεία Καυσίμων: Πώς συνδέεται η εξάρθρωση του κυκλώματος με τη χθεσινή έκρηξη στον Πειραιά

Η εξάρθρωση του κυκλώματος νόθευσης καυσίμων έβγαλε λαβράκια...

Το πρωί της περασμένης Τρίτης συνελήφθησαν από τη Διεύθυνη Οικονομικής Αστυνομίας, συνολικά 11 άτομα ως εμπλεκομενα σε εγκληματική οργάνωση νόθευσης καυσίμων.

Ανάμεσά τους τρία άτομα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, πρόκειται για έναν χειροτονημένο διάκο επί δωδεκαετία το Λονδίνο με πτυχίο ιατρικής, έναν μάγο από τη Γάζα και μία πρώην παίκτρια του «Μy Style Rocks».

Πρόκειται για τον 62χρονο «εγκέφαλο» του κυκλώματος, τον 65χρονο παρασκευαστή των χημικών διαλυτών και μια 27χρονη υπάλληλο σε «συνεργαζόμενο» βενζινάδικο. Επίσης εντοπίστηκαν 6 πρατήρια υγρών καυσίμων με νοθευμένα και λαθραία καύσιμα, ενώ οι διαφυγόντες φόροι από την παράνομη δραστηριότητα ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ.

Οι «πρωταγωνιστές»

Ο 62χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης αυτοσυστήθηκε στους αστυνομικούς ως… χειροτονημένος διάκος σε ορθόδοξο μοναστήρι της Βουλγαρίας, πτυχιούχος Ιατρικής και 12 χρόνια ιερέας στο Λονδίνο. Είχε συγκροτήσει τρεις χωριστές υποομάδες, που είχαν αναλάβει την αναζήτηση αποθηκευτικών χώρων, φορτηγών οχημάτων, χημικών διαλυτών και πρώτων υλών για την παρασκευή τους, την εισαγωγή τους στην Ελλάδα, σε συνεργασία με μέλη του κυκλώματος στη Βουλγαρία, και την εποπτεία της διαδικασίας παραγωγής και μεταφοράς τους. Παράλληλα, η ίδια οργάνωση μέσω αυτών των υποομάδων είχε αναλάβει και την προμήθεια και διακίνηση της λαθραία εισαγόμενης αιθυλικής αλκοόλης σε επιχειρήσεις εμπορίας αλκοολούχων ποτών.

Υπεύθυνη για τα οικονομικά σε ένα από τα συνεργαζόμενα πρατήρια όπου κατέληγαν τα βυτιοφόρα με τα λαθραία καύσιμα ήταν μια 27χρονη πρώην παίκτρια του reality «My Style Rocks».

Η «σύνδεση» με την έκρηξη «μήνυμα»« στον Πειραιά

Τα ξημερώματα της Παρασκευής σημειώθηκε έκρηξη κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά με τη βόμβα να εκτιμάται ως μήνυμα πίεσης και δύναμης με οσμή από Greek Mafia.

Τα σενάρια που εξετάζονται μεταξύ άλλων είναι να πρόκειται για ενέργεια ανταγωνισμού ανάμεσα σε ιδιοκτήτες βενζινάδικων και άσκηση πίεσης για την αγορά του πρατηρίου. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν πληροφορίες που αναφέρουν πως σκιώδης ιδιοκτήτης ήταν 44χρονος που δολοφονήθηκε πρόσφατα έξω από βενζινάδικο ιδιοκτησίας του στον Νέο Κόσμο.

Σχετικές ειδήσεις