ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Μόνο το... φυτίλι απέμεινε από τη μεγάλη έκρηξη στον Πειραιά - Το «μήνυμα» της Greek Mafia

Μόνο το... φυτίλι απέμεινε από τη μεγάλη έκρηξη στον Πειραιά - Το «μήνυμα» της Greek Mafia

Ελάχιστα είναι τα στοιχεία από τον τόπο του εγκλήματος, που μπορούν να αξιοποιήσουν οι Αρχές, από την έκρηξη βόμβας στον Πειραιά,που σηματοδοτεί το νέο γύρο βίας, με εμπλεκόμενους ποινικούς της νύχτας και τη λεγόμενη «Greek Mafia».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε πρατήριο στον Πειραιά εξαυλώθηκε και το μόνο που έχει στα χέρια της η αστυνομία είναι κάποια υπολείμματα από φυτίλι, τα οποία μαζί με τα υλικά από το σημείο της έκρηξης, δηλαδή πέτρες και χώμα, θα μπουν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων και θα γίνει χημική ανάλυση ώστε να αποκαλυφθει η ύλη και η σύνθεση.

Οι αστυνομικοί του Εκβιαστών αναζητούν τους δράστες του χτυπήματος στη νύχτα. Πίσω από την επίθεση εκτιμούν πως βρίσκεται ο πόλεμος κυριαρχίας του λαθρεμπορίου καυσίμων άλλωστε αυτή είναι η πηγή "τροφοδοσίας" της Greek Mafia. Έτσι καταφέρνει και γεμίζει τη δεξαμενή του μαύρου χρήματος για εκτελέσεις και εκβιασμούς...

Τα τελευταία χρόνια έχουν εκτελεστεί συμβόλαια θανάτου με θύματα ισχυρούς άνδρες της νύχτας οι οποίοι ήταν ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων. Οι δολοφονίες τους άφησαν πίσω ...ορφανά κομμάτια της «πίτας». Κάποιοι τα διεκδικούν με κάθε τρόπο...

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τον έλεγχο, όχι όμως τον απόλυτο, του πρατηρίου καυσίμων στον Πειραιά τον είχε ένα από τα πιο γνωστά και σκληρά μέλη της Greek Mafia ο οποίος εκτελέστηκε στο δικό του πρατήριο.

Ο συγκεκριμένος ανδρας φαίνεται να είχε πολύ στενές σχέσεις με ποινικό τον οποίο όμως τα περισσότερα πρόσωπα της νύχτας τον έχουν "κάνει στη άκρη".

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για ένα χτύπημα - μήνυμα σε όσους... επιθυμούν μερίδιο.

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης:

Το περιστατικό συνέβη περί τις 03:15, όταν βόμβα που είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Στο σημείο βρέθηκαν ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερεύνησαν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών και αναζητείται τόσο το ποιος έδωσε την εντολή για το χτύπημα όσο και πληροφορίες για το δρομολόγιο των δραστών.

Σχετικές ειδήσεις