ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Πειραιάς: Μεγάλες καταστροφές από την έκρηξη βόμβας – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Newsbomb.gr

Πειραιάς: Μεγάλες καταστροφές από την έκρηξη βόμβας – Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες στο Newsbomb.gr
Χάρης Γκίκας/Newsbomb.gr

Εικόνες καταστροφής αντικρίζει όποιος περνάει από το σημείο όπου σημειώθηκε η ισχυρή έκρηξη βόμβας, στον Πειραιά.

Βίντεο / φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ισχυρή έκρηξη βόμβας σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3), σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδη Σκυλίτση και Πυθαγόρα στον Πειραιά.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25. Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ενώ δημιουργήθηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, παρά μόνο υλικές ζημιές σε σταθμευμένα οχήματα, στο βενζινάδικο, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν ανοιχτό, αλλά και στις γύρω πολυκατοικίες.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».

Τι δήλωσαν για την έκρηξη, αυτόπτες μάρτυρες, στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας.

Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Δείτε στις φωτογραφίες του newsbomb.gr που ακολουθούν, τις εικόνες καταστροφής από το σημείο.

Σχετικές ειδήσεις