Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη βόμβας δίπλα από βενζινάδικο – Μεγάλες υλικές ζημιές – Τι εκτιμούν οι Αρχές

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3) στον Πειραιά, μετά από ισχυρή έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων.
Πειραιάς: Ισχυρή έκρηξη βόμβας δίπλα από βενζινάδικο – Μεγάλες υλικές ζημιές – Τι εκτιμούν οι Αρχές
2'

Βίντεο / φωτογραφίες: Χάρης Γκίκας

Ισχυρή έκρηξη βόμβας συγκλόνισε τα ξημερώματα της Παρασκευής περιοχή του Πειραιά, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές σε πρατήριο υγρών καυσίμων, σε παρακείμενα κτήρια και σε αυτοκίνητα.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, δίπλα από βενζινάδικο. Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους.

Η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε έναν μαντρότοιχο που υπάρχει και χωρίζει το βενζινάδικο με το οικόπεδο που σταθμεύουν οχήματα. Ήταν τόσο σφοδρό το μέγεθος της έντασης του χτυπήματος, που στο σημείο δημιουργήθηκε κρατήρας, ένα ανοίχτηκε και μια τρύπα στον μαντρότοιχο.

Η ένταση της έκρηξης ήταν τόσο ισχυρή που έγινε αντιληπτή σε μεγάλη απόσταση, ενώ από το οστικό κύμα προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε κτήρια και σταθμευμένα οχήματα. Να σημειωθεί πως από το συμβάν, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

Η περιοχή αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «λόγω έκρηξης που σημειώθηκε σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά πραγματοποιούνται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση».

Τι δήλωσαν για την έκρηξη, αυτόπτες μάρτυρες, στην κάμερα του Newsbomb.gr και τον Χάρη Γκίκα.

Στο σημείο βρίσκονται ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας όπου ερευνούν τα υπολείμματα από την έκρηξη προκειμένου να εξακριβώσουν το είδος της βόμβας. Ταυτόχρονα, έχουν ξεκινήσει οι έρευνες για να εντοπιστούν τυχόν στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τις Αρχές στα ίχνη των δραστών.

Στην περιοχή της έκρηξης έσπευσαν και δυνάμεις από την Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ωστόσο δεν χρειάστηκε να επέμβουν.

Τι εκτιμούν οι Αρχές

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Πλέον οι Αρχές εκτιμούν που το χτύπημα ήταν προειδοποιητικό μεταξύ πολέμου που έχει ξεσπάσει μεταξύ «νονών» της νύχτας, ωστόσο ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο, στόχος της επίθεσης να ήταν ένα άτομο το οποίο είχε το όχημά του σταθμευμένο στο οικόπεδο.

Να σημειωθεί πως πριν από περίπου ένα μήνα στο σημείο είχαν σημειωθεί πυροβολισμοί.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή