ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την ισχυρή έκρηξη βόμβας δίπλα από βενζινάδικο

Πειραιάς: Συγκλονιστικές μαρτυρίες για την ισχυρή έκρηξη βόμβας δίπλα από βενζινάδικο

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/3) στον Πειραιά, μετά από ισχυρή έκρηξη βόμβας, που είχε τοποθετηθεί δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων.

Τυχερός ήταν ένας 25χρονος από την Τυνησία, καθώς λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη ήταν στο πρατήριο καύσιμων για να βάλει βενζίνη στο όχημά του. «Την ώρα που έφυγα άκουσα την έκρηξη. Είδα καπνό, σταμάτησα λίγο πιο πάνω» δήλωσε ο 25χρονος στο OPEN.

Κάτοικος πολυκατοικίας, διαμερίσματος στον 6ο όροφο, απέναντι από το βενζινάδικο, περιέγραψε στην κάμερα του OPEN πώς έζησε την έκρηξη. «Τεράστια έκρηξη. Δεν μπορώ να την περιγράψω. Έπεσε ο άνδρας μου από πάνω μου. Δεν καταλαβαίναμε τι γίνεται. Νιώθαμε ότι πέφτει η πολυκατοικία. Με το που τελείωσε σηκωθήκαμε να δούμε τι γίνεται και δεν είχαμε ακούσει τις τζαμαρίες του διαμερίσματος να πέφτουν. Όλες οι τζαμαρίες σπάσανε. Μένουμε στον 6ό όροφο. Σπάσανε όλα τα τζάμια».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη περίπου στις 03:25 τα ξημερώματα σε υπαίθριο χώρο επί της Οδού Ομηρίδου Σκυλίτση, δίπλα από βενζινάδικο. Την ώρα που σημειώθηκε η έκρηξη το πρατήριο υγρών καυσίμων ήταν ανοιχτό και είχε μέσα υπαλλήλους.

Υλικές ζημιές έχουν καταγραφεί στα σπίτια και στα σταθμευμένα αυτοκίνητα πλησίουν του πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Κάτοικος μιλώντας στην κάμερα του OPEN, είπε πως πριν από ένα μήνα είχαν ακούσει πυροβολισμούς.

Αυτή την ώρα βρίσκεται στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις από το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αστυνομίας.