ΕΛΛΑΔΑ

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη: Απέραντος σκουπιδότοπος το οδικό δίκτυο της πόλης

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη:  Απέραντος σκουπιδότοπος το οδικό δίκτυο της πόλης

Θεσσαλονίκη: Σημειώνεται ότι η εικόνα αυτή με τα σκουπίδια είχε προκαλέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο την παρέμβαση του εισαγγελέα.

H εικόνα του οδικού δικτύου της Θεσσαλονίκης, σε κεντρικά και όχι μόνο σημεία, αρκεί για να φανεί το μέγεθος του προβλήματος των σκουπιδιών.

Η πόλη πνίγεται στα σκουπίδια και σε κάθε είδους μπάζα, που είναι πεταμένα σε κάθε πιθανό κι απίθανο μέρος.

Οι εικόνες προκαλούν σοκ, με το βίντεο του Star να δείχνει το πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα σε (παρα)δρόμους της Θεσσαλονίκης. Αναμφίβολα, η δημοτική αρχή της πόλης αλλά και των συνοικιών έχουν πολλή δουλειά με τι χιλιάδες τόνους απορρίματα.

«Συνήθως βράδυ έρχονται και τα αφήνουν εδώ. Έχουμε ενημερώσει την Περιφέρεια, αλλά και τον Δήμο. Είχαν έρθει, τα είχαν μαζέψει, αλλά έγιναν πάλι έτσι», επισημαίνει μαρτυρία στον τηλεοπτικό σταθμό Star, που έκανε την αυτοψία στην περιοχή.

«Πεταμένα δοχεία, που δεν ξέρουμε, αν είναι επικίνδυνα, αν είναι δηλαδή τοξικά ή εύφλεκτά. Από την άλλη πλευρά του δρόμου, υπάρχουν απορρίμματα από οικοδομικές εργασίες, τούβλα, αλλά και σπασμένα πλακάκια», λέει στο επιτόπιο ρεπορτάζ η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού, Star.

Ο δρόμος καθαρίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ωστόσο σε λίγους μήνες μέσα, το πρόβλημα επανήλθε.

Κάποιος πέταξε και κλαδιά, στοίβες από κλαδιά, προφανώς από τον κήπο του, όπως φαίνεται και από το ρεπορτάζ. Το καλοκαίρι, αν δεν έχουν φύγει ή αν δεν μαζευτεί, μπορούν κάλλιστα να αποτελέσουν προσάναμμα.