ΕΛΛΑΔΑ

Δεύτερος ο δήμος Ηρακλείου στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, στους μωβ κάδους

Δεύτερος ο δήμος Ηρακλείου στην ανακύκλωση ειδών ένδυσης και υπόδησης, στους μωβ κάδους
Αρχείου - Eurokinissi

Οι ποσότητες που συλλέγονται στο δίκτυο των 180 μωβ κάδων που έχει αναπτυχθεί, δίνουν στο Ηράκλειο Κρήτης τη δεύτερη θέση

Δυναμική είναι η παρουσία του Δήμου Ηρακλείου σε ό,τι αφορά τη συλλογή στους μωβ κάδους, όπου οι δημότες μπορούν να ανακυκλώνουν ρούχα, παπούτσια, τσάντες και λευκά είδη (σεντόνια- πετσέτες). Μάλιστα σύμφωνα με το Δήμο Ηρακλείου, οι ποσότητες που συλλέγονται στο δίκτυο των 180 μωβ κάδων που έχει αναπτυχθεί, δίνουν στο Ηράκλειο τη δεύτερη θέση, μετά τον Δήμο Αθηναίων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ενέργειας του Δήμου Ηρακλείου, Νίκου Γιαλιτάκη, με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας RECYCOM, που διαχειρίζεται τους μωβ κάδους ανακύκλωσης ειδών ένδυσης και υπόδησης, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Καθαριότητας κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η επικείμενη δημιουργία χωριστού συστήματος Ανακύκλωσης ενδυμάτων και υποδημάτων από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς επίσης και η δημιουργία μονάδας διαλογής και επεξεργασίας των παραπάνω ειδών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, από την εταιρεία. Επίσης συμφωνήθηκε η υλοποίηση εκδηλώσεων και κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, γι' αυτό το ρεύμα ανακύκλωσης καθώς και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα.