ΕΛΛΑΔΑ

Εξάρχεια: Νέες αποκαλύψεις για τους Σομαλούς που συνελήφθησαν για τη ληστεία με απόπειρα βιασμού

Εξάρχεια: Νέες αποκαλύψεις για τους Σομαλούς που συνελήφθησαν για τη ληστεία με απόπειρα βιασμού

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την διάρρηξη στο σπίτι της νεαρής γυναίκας οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και στον δεύτερο δράστη της επίθεσης στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια περιπολίας στον Άγιο Παντελεήμονα το βράδυ του Σαββάτου.

Χωμένοι για τα καλά στην παρανομία ήταν οι δύο αδίστακτοι Σομαλοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας για την ληστεία με απόπειρα βιασμού που διέπραξαν σε βάρος 36χρονης, στο διαμέρισμά της στα Εξάρχεια.

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την διάρρηξη στο σπίτι της νεαρής γυναίκας οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες και στον δεύτερο δράστη της επίθεσης στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, κατά τη διάρκεια περιπολίας το βράδυ του Σαββάτου. Ο 18χρονος με τα αρχικά Α. Μ. οδηγήθηκε και εκείνος στο ΑΤ Εξαρχείων αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες.

Ο 20χρονος, γνωστός και ως «μαχαιροβγάλτης», ο οποίος συνελήφθη μετά από κινηματογραφική επιχείρηση στον Άγιο Παντελεήμονα την περασμένη Κυριακή, έμενε σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στην Καλλιθέα μέχρι το 2022, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το είχε σκάσει τουλάχιστον 7 φορές, χωρίς να ενδιαφερθεί κάποιος. Η δομή δήλωνε την εξαφάνισή του, η αστυνομία τον αναζητούσε, ωστόσο εκείνος κυκλοφορούσε ελεύθερος και διέπραττε επιθέσεις και κλοπές. Μόλις ενηλικιώθηκε βρήκε τη θέση του στις εγκληματικές ομάδες της Αθήνας, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό έχει διαπράξει ληστεία με μαχαίρι στον Άγιο Παντελεήμονα, μία κλοπή και μία διάρρηξη.

Οι δύο Σομαλοί σε βίντεο ντοκουμέντο του newsbomb.gr εμφανίζονται να χαρτογραφούν τη γειτονιά στα Εξάρχεια, αναζητώντας τον επόμενο στόχο τους, που τον βρήκαν στην 36χρονη κομμώτρια, η οποία έζησε τον απόλυτο τρομο τα ξημερώματα της 29ης Φεβρουαρίου.

«Αν μιλήσεις θα σε σφάξουμε»

Η περιγραφή της για όσα βίωσε είναι σοκαριστική: «Ήταν ένας εφιάλτης, λέω τώρα τελειώσαμε. Ειδικά όταν τον είδα να ανεβαίνει στο κρεβάτι φοβήθηκα πάρα πολύ. Ήμουν όμως ψύχραιμη και προσπάθησε να δημιουργήσω μια σε εισαγωγικά συμπάθεια. Τους είχε πιάσει τη συζήτηση και τους έκανα να νιώθουν τύψεις. Τους έλεγα "Μα γιατί το κάνετε αυτό αφού φαίνεστε ότι είστε καλοί άνθρωποι ". Εκείνοι συνεχώς μου έλεγαν μη φωνάζεις, μη φωνάζεις .Όταν τελικά έφυγαν δεν το πίστευα. Ένιωθα ότι είμαι πολύ τυχερή. Δεν πίστευα ότι θα τελειώσει αυτό...», είχε πει στο newsbomb.gr

Σύμφωνα με το Star μάλιστα, οι δύο Σομαλοί πριν φύγουν την απείλησαν ότι αν μιλήσει θα την σφάξουν.

«Ανοίγω τα μάτια μου και βλέπω στα πλαινά του κρεβατιού δυο έγχρωμους, αδύνατους να έρχονται κατά πάνω μου. Τρομάζω. Moυ λένε "Σουτ, μη μιλήσεις". Μου λένε "Μένεις μόνη σου;", λέω ναι. Mου λέει "Θα έρθει άλλος στο σπίτι", λέω όχι», είπε αρχικά η 36χρονη.

«Μου λέει "Eγώ κι εσύ, μόνο εγώ". Του λέω, "όχι, δε θέλω". Πάει να μου κατεβάσει την κουβέρτα και να μου αγγίξει το στήθος. Του είπα "όχι δε θέλω". Έρχεται αυτός από την άλλη πλευρά του κρεβατιού, ανεβάζει το ένα γόνατο πάνω στο κρεβάτι και πιάνει το όργανό του και άρχισε να έρχεται πιο κοντά μου και να προσπαθεί να μου κατεβάσει την κουβέρτα».

«Είχα κάτι αλυσιδάκια λεπτά στον λαιμό, προσπαθούσε να μου τα βγάλει. Βρήκε τα χρήματα στο υπνοδωμάτιό μου. Πριν φύγει, μου έπιασε το σαγόνι, με το άλλο χέρι μου άνοιξε το στόμα, κοίταζε τα δόντια μου. Είδε ότι δεν έχω χρυσό δόντι, θα μου το ξερίζωναν αν είχα χρυσό δόντι», κατέληξε η 36χρονη.