ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: «Να σωθούν όσοι μπορούν» λέει η ηλικιωμένη που δώρισε ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου της

Κατερίνη: «Να σωθούν όσοι μπορούν» λέει η ηλικιωμένη που δώρισε ασθενοφόρο στη μνήμη του γιου της
Glomex

«Τα χρήματα ήταν του παιδιού. Εκεί θα τα έφτιαναν. Σαν ιεροσυλία φυλάγαμε τα λεφτά. Θεώρησα σωστό να σωθούν και άλλοι άνθρωποι. Να σωθούν όσοι μπορούν», είπε χαρακτηριστικά η 83χρονη από την Κατερίνη 

Συγκίνησε το πανελλήνιο η ιστορία της κυρίας Ειρήνης, συνταξιούχου εκπαιδευτικού, η οποία δώρισε ένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο ΕΚΑΒ Πιερίας, στη μνήμη του γιου της, με την είδηση να κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 η κυρία Ειρήνη ευχήθηκε το ασθενοφόρο να μεταφέρει μόνο ηλικιωμένους και όχι νέους ανθρώπους, σχολιάζοντας: «ας σωθούν όσες ζωές μπορούν».

Όπως εξήγησε στην εκπομπή, η 83χρονη, τα χρήματα για το ασθενοφόρο πρόηλθαν από την απαλλοτρίωση ενός χωραφιού, το οποίο παραχωρήθηκε στη μητέρα της ως αποζημίωση, για τον θάνατο του πατέρα της στο αλβανικό μέτωπο. Τα χρήματα εκείνη η ηλικιωμένη τα κρατούσε στην άκρη για τον γιο της, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πρόωρα.

«Τα χρήματα ήταν του παιδιού. Εκεί θα τα έφτιαναν. Σαν ιεροσυλία φυλάγαμε τα λεφτά. Θεώρησα σωστό να σωθούν και άλλοι άνθρωποι. Να σωθούν όσοι μπορούν», είπε.

Αναφερόμενη στον πατέρα της, είπε «Τον πατέρα μου δεν τον γνώρισα. Το '41 είχε τελειώσει ο πόλεμος στο Τεπελένι, αλλά οι δικοί μας δεν το ήξεραν και συνέχισαν. Προσπαθώντας να γλιτώσει κάποιο άλλο πατριωτάκι, του ήρθε μία σφαίρα».

Σχετικά με το αν βεβαιώθηκε ότι το ασθενοφόρο θα έχει πλήρωμα για να λειτουργήσει, απάντησε: «Δούλεψα 30 χρόνια δασκάλα, ο σύζυγος καθηγητής. Θα έπεφτα σε αυτή την γκάφα; Έδωσα προκαταβολή, το ξεχρέωσα, ήρθαν τα χαρτιά, τα συμβόλαια, τα πάντα».