ΕΛΛΑΔΑ

Τζωρτζ Τσούνης: Έχασα τον πατέρα μου 22 χρόνια πριν - Οι γονείς μου δεν είχαν ρεύμα και νερό

Τζορτζ Τσούνης

«Τα πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου ήταν να ζω στην Ελλάδα, ανάμεσα στους Έλληνες», τόνισε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης 

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνης, μίλησε στο Happy Day στον Alpha για την ελληνική του καταγωγή, τη σχέση του με τα έφηβα παιδιά του αλλά και για τον θάνατο του πατέρα του.

Ο κ. Τσούνης ξεκίνησε τη συνέντευξή του ερωτηθείς για το αν του αρέσει η ζωή στην Ελλάδα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας ρωτήθηκε αν απολαμβάνω τη θητεία μου ως πρέσβης από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Οβάλ Γραφείο και είπε τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά ότι το χαμόγελο δεν έχει φύγει από το πρόσωπό του από την ώρα που ήρθε στην Ελλάδα».

Μάλιστα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα πρόσθεσε: «Δεν ήταν μόνο ένα όνειρο ζωής να υπηρετήσω την πατρίδα μου αλλά ήταν και τα δύο πιο ευτυχισμένα χρόνια της ζωής μου να ζω στην Ελλάδα και να ζω ανάμεσα σε Έλληνες.

Η μητέρα και ο πατέρας μου γεννήθηκαν σε αυτή τη χώρα και μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, ήταν μετανάστες και έγιναν αποδεκτοί. Όταν γεννήθηκα, ο πατέρας μου ήταν σερβιτόρος και η μητέρα μου ήταν μοδίστρα. Ήμασταν άνθρωποι της εργατικής τάξης και οι γονείς μου με δίδαξαν να σέβομαι τους πάντες».

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, όταν ερχόταν στην Ελλάδα, ανέφερε: «Αυτές είναι οι πιο ευτυχισμένες αναμνήσεις της ζωής μου. Την πρώτη φορά που ήρθα το 1975, ήμουν 7 ετών. Αυτό ήταν το πρώτο καλοκαίρι που κατάλαβα πως μεγάλωσαν οι γονείς μου. Όταν μεγάλωσαν οι γονείς μου, δεν είχαν ρεύμα, δεν είχαν νερό».

Αναφερόμενος στον πατέρα του, τόνισε: «Ως πατέρας, τώρα που έχω τρία παιδιά, τον θυμάμαι κάθε μέρα. Ο πατέρας μου μίλησε για την τιμή. Μου μίλησε για το φιλότιμο. Μίλησε για τον τρόπο που πρέπει να συμπεριφερόμαστε. Έχασα τον πατέρα μου 22 χρόνια πριν και εύχομαι να μπορούσαμε να το μοιραστούμε αυτό μαζί».