ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Οχιά εντοπίστηκε στην περιοχή της Σουρωτής

Θεσσαλονίκη: Οχιά εντοπίστηκε στην περιοχή της Σουρωτής
thesstoday.gr

Θεσσαλονίκη: Στη Σουρωτή εμφανίστηκε φέτος η… πρώτη οχιά του 2024

Μία οχιά εντόπισε εθελόντρια του καταφύγιου ζώων που εμφανίστηκε να βρίσκεται περικυκλωμένη από γάτες. Στο σημείο κλήθηκε ο Στέλιος Γερονυμάκης, συνιδρυτής της Animal Rescue and Defence Squad που την απομάκρυνε για να απελευθερωθεί σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, που μίλησε στο thesstoday.gr, η οχιά απαιτεί ειδική μεταχείριση καθώς αποτελεί δηλητηριώδες είδος. «Το δηλητήριο λειτουργεί διαφορετικά στον κάθε οργανισμό, μπορει να προκαλέσει αναφυλαξία, (σ.σ. όπως στην περίπτωση της εθελοντριας που δαγκώθηκε απο οχιά το 2023), γι’αυτο και χρειάζεται να απομακρυνθεί από άτομο με ειδικές γνώσεις και εξοπλισμό», εξηγεί.

Σύμφωνα με τον κ. Γερoνυμάκη, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων των τελευταίων ημερών έχουν αρχίσει να ξυπνάνε τα ερπετά, ενώ μέχρι στιγμής έχουν κάνει την εμφάνισή τους εντός της πόλης χελώνες και σαύρες. «Τα ερπετά ξυπνάνε με θερμοκρασίες άνω των 12 βαθμών, η νεαρή θηλυκή οχιά ήταν η πρώτη απομάκρυνση φιδιού για φέτος και το επόμενο διάστημα περιμένουμε να ακολουθήσουν κι άλλες», αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

Π. Αντώνιος για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου : «Όλα ξεκινούν από την κλοπή στο Βόλο»

Συναγερμός για πυρκαγιά στο ΕΠΑΛ Άμφισσας - Δέκα άτομα στο Νοσοκομείο

Φωτιά στα Πιέρια όρη: Είναι έρπουσα, έφτασε στα όρια του νομού Κοζάνης, λέει ο δασάρχης