ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Tοκογλύφος απαιτούσε εκβιαστικά επιπλέον χρήματα από επιχειρηματία

Πάτρα: Tοκογλύφος απαιτούσε εκβιαστικά επιπλέον χρήματα από επιχειρηματία

Πάτρα: Ο τοκογλύφος αν και ο επιχειρηματίας του είχε επιστρέψει το ποσό που είχε δανειστεί με μεγάλο τόκο συνέχισε να απαιτεί εκβιαστικά επιπλέον χρήματα

Περίσσιο θάρρος φαίνεται πως είχε ένας τοκογλύφος από την Πάτρα ο οποίος δεν δίστασε να προκαλέσει έντονο επεισόδιο σε βάρος ενός άνδρα στον οποίο είχε δανείσει σημαντικό χρηματικό ποσό. Μάλιστα ο τοκογλύφος προκάλεσε το επεισόδιο ενώπιων περαστικών το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, στην κεντρική πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν και ο «πελάτης» του τοκογλύφου είχε επιστρέψει με μεγάλο τόκο το ποσό που είχε δανειστεί, ο ίδιος συνέχιζε να απαιτεί με εκβιαστικό τρόπο επιπλέον χρήματα με τον ισχυρισμό ότι δεν είχε αποπληρώσει ακόμα το χρέος του. Αυτόπτες μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το συμβάν ενημέρωσαν την Αστυνομία, άνδρες της οποίας τους προσήγαγαν στην Ασφάλεια Πατρών.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, που ακολούθησε, διαπιστώθηκαν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του τοκογλύφου ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση και τοκογλυφία με την οποία παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Η έρευνα των αστυνομικών βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο τοκογλύφος είχε εκμεταλλευτεί και άλλους πολίτες που βρέθηκαν στην ανάγκη να δανειστούν χρήματα.