ΕΛΛΑΔΑ

Οργή και αποτροπιασμός για τη 49χρονη στη Ζάκυνθο - Υιοθέτησε τα παιδιά και τα κακοποιούσε

Οργή και αποτροπιασμός για τη 49χρονη στη Ζάκυνθο - Υιοθέτησε τα παιδιά και τα κακοποιούσε

Σοκάρει η υπόθεση με τη 49χρονη που συνελήφθη από τις αστυνομικές αρχές Ζακύνθου, μετά την καταγγελία για κακοποίηση των δύο ανηλίκων τέκνων της.

Τα παιδιά αποκάλυψαν το εφιάλτη που ζούσαν στα χέρια της 49χρονης.

Το κουβάρι της υπόθεσης στη Ζάκυνθο άρχισε να ξετυλίγεται πριν από λίγες ημέρες, όταν αυτοκτόνησε ένας 49χρονος άνδρας στον Άγιο Δημήτριο. Ο συγκεκριμένος άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο. Σε σημείωμα που άφησε, ο αυτόχειρας σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπήρχε νύξη για ενδοοικογενειακή βία.

Στη συνέχεια ανήλικα παιδιά του, 12 και 9 ετών, μεταφέρθηκαν στη Ζάκυνθο, για να ζήσουν με τη θετή μητέρα τους.

Η 49χρονη μητέρα κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά εδώ και 3 χρόνια και εκείνα αναγκάστηκαν να αναζητήσουν βοήθεια από μία γειτόνισσα. Ειδικότερα, ένα από τα ανήλικα, τρομοκρατημένο, κλαίγοντας και με εμφανείς εκδορές σε σημεία του σώματος του, προσέτρεξε αργά το μεσημέρι του Σαββάτου (6/4) για βοήθεια στη γειτονική κατοικία, όπου ανέφερε, ότι η μητέρα του, σχεδόν σε καθημερινή βάση για όλο το διάστημα συμβίωσης τους, από την αρχή της υιοθεσίας τους, τον χτυπά.

Το αποτέλεσμα ήταν η γειτόνισσα να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία της περιοχής και να ακολουθήσει η σύλληψη της 49χρονης γυναίκας. Στο σημείο μετέβη ο Διοικητής του Α.Τ. μαζί με ομάδα ενστόλων όπου εντόπισαν τη γυναίκα με τα ανήλικα παιδιά και οδηγήθηκαν στο οικείο Α.Τ. ενώ ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ζακύνθου.

Από τη προανάκριση προέκυψε ότι, η γυναίκα άσκησε ψυχολογική και σωματική βία στα παιδιά χτυπώντας τα στο κεφάλι, στο λαιμό και στον ώμο, προκαλώντας σωματικές βλάβες (εκδορές και μώλωπες). Λόγω της κατάστασής τους, τα ανήλικα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Εκεί εξετάστηκαν από γιατρούς και πράγματι διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στα σώματά τους.

Από την πλευρά του, το «Χαμόγελο του Παιδιού» ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων, ενώ η 49χρονη αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Ζήτησε λεφτά στην κηδεία του άντρα της

Στο μεταξύ αίσθηση προκαλεί η είδηση ότι από μερικές ημέρες που έγινε η κηδεία του συζύγου της 49χρονης γυναίκας, αυτή είχε κάνει μια ανάρτηση στο Facebook που έγραφε: «Αντί για στεφάνι, όποιος θέλει, να αφήσει κάτι για τα παιδιά μου».

Ευθύνη της Περιφέρειας να ελέγχει τακτικά αν είναι κατάλληλη η οικογένεια

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε ότι αυτά τα παιδιά το μόνο, που θυμούνται είναι η απόρριψη.

«Ήταν κοντά μας για δύο χρόνια τα παιδιά πριν υιοθετηθούν. Επιδιώκουμε πάντα τα παιδιά να πάνε σε οικογένειες. Από ‘κει και πέρα είναι ευθύνη της Περιφέρειας βάσει νόμου να ελέγχει τακτικά αν είναι κατάλληλη η οικογένεια και να έχει την εποπτεία της υιοθεσίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κ. Γιαννόπουλος.

Για τη γειτόνισσα, στην οποία κατέφυγαν τα δύο ανήλικα παιδιά σχολίασε πως «θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στη γυναίκα, που τα προστάτευσε, τα αγκάλιασε και δε φοβήθηκε κάποια επιρροή».

«Με μεγάλη χαρά θα τα δεχτούμε στην αγκαλιά του Χαμόγελου αλλά πιστεύουμε ότι πολύ καλύτερα θα είναι μια οικογένεια, που γνωρίζουν τα παιδιά ήδη. Υπάρχουν κάποιοι, που ενδιαφέρονται πραγματικά», πρόσθεσε ο κ. Γιαννόπουλος.