ΕΛΛΑΔΑ

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» βρήκαν και πάλι ζεστασιά τα ανήλικα παιδιά που κακοποιούσε η θετή μητέρα

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» βρήκαν και πάλι ζεστασιά τα ανήλικα παιδιά που κακοποιούσε η θετή μητέρα
Unsplash

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος επισήμανε ότι στο πλευρό των δύο παιδιών βρίσκονται οικεία πρόσωπα - Συνελήφθη η θετή τους μητέρα

«Θαλπωρή και ζεστασιά βρήκαν στο περιβάλλον του Χαμόγελου του Παιδιού» τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν από τη 49χρονη θετή τους μητέρα στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα (8/4) ο πρόεδρος, Κώστας Γιαννόπουλος.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως το καλύτερο γι’ αυτά τα δύο παιδιά, ηλικίας 12 και 9 ετών, θα ήταν η υιοθεσία. Αμέσως μετά, ο Κώστας Γιαννόπουλος τόνισε πως το βάρος των ευθυνών για την υιοθεσία των δύο παιδιών, η οποία έγινε το 2019 εμπίπτει στην Περιφέρεια. Επικαλέστηκε μάλιστα τον σχετικό νόμο. Συμπλήρωσε ότι η Περιφέρεια πρέπει να παρακολουθεί και να ελέγχει τους θετούς γονείς.

Ο Κώστας Γιαννόπουλος απηύθυνε έκκληση στον εισαγγελέα ώστε να ελέγξει το περιβάλλον των παιδιών, να αξιολογηθούν οι συγγενείς, ώστε να παιδιά να παραμείνουν στην περιοχή και να συνεχίσουν τη ζωή τους στη Ζάκυνθο υπό νέες και υγιείς συνθήκες.

Κλείνοντας, αναφορικά με τα παιδιά που βίωσαν στιγμές φρίκης στα χέρια της θετής μητέρας τους, είπε πως βρίσκονται στο νοσοκομείο, ενώ στο πλευρό τους είναι οικεία πρόσωπα.

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ζακύνθου

Εν τω μεταξύ σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Ζακύνθου όταν πληροφορήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης την κακοποίηση των ανήλικων παιδιών από τη θετή μητέρα τους αλλά και την αυτοκτονία του πατέρα τους πριν από λίγους μήνες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η θετή μητέρα χτυπούσε συχνά τα ανήλικα παιδιά στο σώμα και στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα αυτά να φέρουν εκδορές σε εμφανή σημεία. Μάλιστα, την ώρα που ο 12χρονος είδε τη θετή μητέρα του να χτυπάει στο κεφάλι την αδελφή του έτρεξε αναζητώντας βοήθεια στη γειτόνισσα. Εκεί, αποκάλυψε πολλά και η γειτόνισσα από την πλευρά της ειδοποίησε την αστυνομία. Το αποτέλεσμα ήταν να βρεθούν στο σπίτι της θετής μητέρας αστυνομικοί, όπου εντόπισαν την ανήλικη σε άσχημη κατάσταση και προχώρησαν σε άμεση σύλληψη της 49χρονης. Αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα.

Σχετικές ειδήσεις