ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Πυροβολούν τις γάτες στο Αρώνι – Καταγγελία του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων

Χανιά: Πυροβολούν τις γάτες στο Αρώνι – Καταγγελία του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων

Πολλά τα περιστατικά με γάτες που είτε «εξαφανίζονται» είτε βρίσκονται με τραύματα από όπλο

Στις αστυνομικές αρχές προσφεύγουν για μια ακόμη φορά μέλη του Φιλοζωικού συλλόγου Χανίων «Η Προστασία των ζώων» καταγγέλλοντας ένα ακόμη περιστατικό με πυροβολισμό κατά μικρής γάτας.

Ο σύλλογος καλώντας όλους όσοι γνωρίζουν κάτι να μιλήσουν έστω και ανώνυμα, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το έκαναν ξανά.

Θα το ξανακάνουν και θα το ξανακάνουν και κανείς δεν θα τους σταματήσει, ούτε οι μηνύσεις ούτε τα παρακάλια ούτε ο φόβος μην αποκαλυφθούν.

Γιατί κανείς δεν θα αποκαλύψει ποιοι είναι και κανείς δεν θα τους αναζητήσει. Γιατί η ζωή ενός ζώου σε αυτή τη γωνιά της γης δεν έχει την παραμικρή αξία, τα ζώα είναι απλά στόχοι για να εξασκούνται στα όπλα οι νταήδες, όσο πιο γρήγορα τρέχουν για να σώσουν τη ζωή τους τόσο το καλύτερο γι’ αυτούς, ανεβαίνει κι η αδρεναλίνη κι όλοι περνάνε καλά.

Εκτός από το τρομαγμένο ζώο που την ώρα που η σφαίρα διαπερνάει το κορμάκι του και σφηνώνεται στη σπονδυλική στήλη ίσως και να αναρωτιέται που έφταιξε και γιατί το μισούν τόσο πολύ.

Το έκαναν ξανά, στο Αρώνι στα Χανιά. Δύο σφαίρες, μία στο πόδι, μία στη σπονδυλική στήλη. Αυτή τη φορά θύμα ήταν η Σύλκι. Ναι, έχει όνομα και ταυτότητα, σε αντίθεση με τα απρόσωπα κτήνη που διασκεδάζουν πυροβολώντας ζωα. Η Σύλκι έχει και ανθρώπους να ξενυχτούν πάνω από το πονεμένο της σώμα που δίνει μάχη για ζωή.

Το έκαναν για δέκατη φορά, για εικοστή, ποιος νοιάζεται; Το έκαναν προχθές, στην Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Που γι’ αυτούς δεν έχει καμία σημασία. Οι μηνύσεις για τις πυροβολημένες γάτες στο Αρώνι είναι πολλές, δεν έχει σημασία. Ξέρουμε ότι κάποιοι ξέρουν γιατί επικοινωνούν μαζί μας, αλλά φοβούνται να πουν τα ονοματα των δολοφόνων. Οπότε και γι’ αυτούς που ξέρουν και δεν μιλούν η ζωή ενός ζώου δεν έχει και τόση σημασία.

Δεν ξέρουμε τι άλλο να κάνουμε. Τη Δευτέρα θα ξαναπάμε στην αστυνομία, να έχουμε τουλάχιστον ήσυχη τη συνείδηση μας. Αν θέλετε να μας βοηθήσετε μιλήστε, έστω και ανώνυμα, διαχωρίστε τον εαυτό σας από αυτή τη βαρβαρότητα που συμβαίνει τόσους μήνες στο Αρώνι».

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η ανάρτηση του συλλόγου