ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για προϊόντα «μαϊμού»

Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για προϊόντα «μαϊμού»
Αρχείου - Eurokinissi

Έλεγχοι σε καταστήματα τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες οι συλληφθέντες

Στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, προχώρησαν στη διάρκεια επιχείρησης στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο, αστυνομικοί του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) και του 4ου Τμήματος Κινητής Ομάδας Ελέγχου (Κ.Ο.Ε.) της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ) της Α.Α.Δ.Ε.

Πιο συγκεκριμένα η σύλληψή τους έγινε στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού, καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, με στόχο την καταπολέμηση του παραεμπορίου και τη διακίνηση απομιμητικών προϊόντων. Ειδικότερα το κλιμάκιο των αστυνομικών πραγματοποίησε ελέγχους σε καταστήματα τα οποία διαχειρίζονταν ως υπεύθυνοι ή ιδιοκτήτες οι συλληφθέντες. Κατά τη διάρκεια των ελέγχων τόσο στα καταστήματα αυτά όσο και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πάνω από 3.041 προϊόντα απομίμησης τα οποία αφορούν σε είδη ρουχισμού, αξεσουάρ, καπέλα, γυαλιά ηλίου κ.λ.π, τα οποία σύμφωνα με την Αστυνομία, έφεραν πλαστά σήματα που ομοιάζουν με σήματα επωνύμων εταιριών καθώς επίσης και εντυπώματα διαφόρων εταιρειών και μία πρέσα θερμομεταφοράς -σταμποτικό μηχάνημα.

Παράλληλα από το κλιμάκιο της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα, ενώ το συνολικό ύψος της οικονομικής ζημιάς σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται στο ποσό των 114.475 ευρώ περίπου. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις