ΕΛΛΑΔΑ

Νίσυρος: Με απέλαση κινδυνεύει ο αλλοδαπός που κατήγγειλε την κακοποίηση του 10χρονου παιδιού του

Νίσυρος: Με απέλαση κινδυνεύει ο αλλοδαπός που κατήγγειλε την κακοποίηση του 10χρονου παιδιού του
vimatisko.gr

Ο άνδρας που φέρεται να κακοποίησε τον 10χρονο έφυγε από τη Νίσυρο.

Αναβρασμός επικρατεί από την Τρίτη (16/4) μεταξύ των κατοίκων της Νισύρου μετά την είδηση ότι ένας μετανάστης πατέρας που ζει στο νησί αντί να βοηθηθεί από τις αρχές, κινδυνεύει με απέλαση.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 10χρονου, ο απευθύνθηκε στο αστυνομικό τμήμα για να καταγγείλει ασέλγεια σε βάρος του ανήλικου παιδιού του. Μόνο που αντί να βοηθηθεί από τους αστυνομικούς, συνελήφθη και κινδυνεύει με απέλαση καθώς δεν έχει νομιμοποιητικά έγγραφα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός πήγε στην Κω για να καταγγείλει στις αρχές το περιστατικό ασέλγειας σε βάρος του παιδιού του, από δημόσιο υπάλληλο που δουλεύει σε μουσείο. Όμως επιστρέφοντας στη Νίσυρο συνελήφθη, κάτι που προκάλεσε την οργή των κατοίκων του νησιού.

Επιστολή διαμαρτυρίας από τους κατοίκους

Σύσσωμοι εκδώσαν ψήφισμα συμπαράστασης συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές ενώ συγκεντρώθηκαν έξω από το Αστυνομικό Τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του.

Δείτε την επιστολή διαμαρτυρίας που υπέγραψαν οι κάτοικοι της Νισύρου.

Αφέθηκε ελεύθερος ο φερόμενος δράστης

Σύμφωνα με το MEGA, με την στήριξη του «Χαμόγελου του Παιδιού» ο πατέρας του 10χρονου, κατέθεσε μήνυση, η οποία οδήγησε στη σύλληψη του 50χρονου στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Εν συνεχεία ο υπάλληλος του μουσείου αφέθηκε ελεύθερος και εγκατέλειψε το νησί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρίσκεται στη Ρόδο.