Θεσσαλία: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός ενόψει κακοκαιρίας - Οι περιοχές που είναι «στο κόκκινο»

Μετέβη στη Θεσσαλία ο Βασίλης Κικίλιας - Αναβαθμίστηκε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού 
Θεσσαλία: Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός ενόψει κακοκαιρίας - Οι περιοχές που είναι «στο κόκκινο»
Glomex
3'

Επί ποδός είναι από νωρίς σήμερα το πρωί (19/4) ο κρατικός μηχανισμός στην περιφέρεια της Θεσσαλίας. Τεχνικές υπηρεσίες καθαρίζουν κανάλια και ρέματα και κοίτες ποταμών ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Πρόκειται για εκτάσεις που ακόμη μετρούν τις πληγές τους μετά τη θεομηνία Daniel που προκάλεσε σφοδρές καταστροφές πριν από λίγους μήνες.

Οι περιοχές που είναι «στο κόκκινο»

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού έχει αναβαθμιστεί σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Μιλώντας στον Alpha, επισήμανε ότι οι περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» είναι κατά κύριο λόγο η Θεσσαλία και ειδικότερα οι περιοχές του Πηλίου, η βόρεια Εύβοια και συγκεκριμένα οι πυρόπληκτες εκτάσεις, αλλά και οι Σποράδες, η Χαλκιδική, η Πιερία καθώς και τα νησιά Χίος και Μυτιλήνη. Γι’ αυτές τις περιοχές υπάρχει ο κίνδυνος για αιφνίδιες πλημμύρες.

Η πρόγνωση του καιρού για την Αττική

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, στην περιφέρεια της Αττικής δεν αναμένεται να υπάρξουν μεγάλα προβλήματα, παρά την ένταση της κακοκαιρίας. Η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 20 και 21 βαθμών Κελσίου, ενώ οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Επί ποδός οι κάτοικοι στη Θεσσαλία

Οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Θεσσαλία έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για την επέλαση της κακοκαιρίας. Τοποθετούν τσουβάλια με άμμο, ώστε να προστατεύσουν την περιουσία τους, ενώ και ο κρατικός μηχανισμός είναι «ετοιμοπόλεμος» ώστε να μην σημειωθούν και πάλι έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, σαν αυτά που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές εξαιτίας της πρόσφατης κακοκαιρίας Daniel.

Στη Θεσσαλία ο Βασίλης Κικίλιας

Στη Θεσσαλία μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένεται να πλήξουν περιοχές της χώρας.

«Συγκλήθηκε πάλι σήμερα το πρωί η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου, η οποία αναβάθμισε μερικώς την κακοκαιρία η οποία θα περάσει τις επόμενες ώρες από τη χώρα μας και με βάση αυτά τα δεδομένα, για προληπτικούς λόγους, αναχωρώ για τη Θεσσαλία όπου στις 3 η ώρα το μεσημέρι θα γίνει Συντονιστικό, εκεί που έχουν αναπτυχθεί ούτως η άλλως οι δυνάμεις Αστυνομίας, Πυροσβεστικής, Στρατού και Τοπικής Αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου.

Επιπλέον, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μετεωρολόγοι και η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου μιλούν για μία κακοκαιρία η οποία θα πλήξει -κατά κύριο λόγο- τις μεταπογευματινές, βραδινές ώρες και μέχρι τα ξημερώματα τη Θεσσαλία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, όπως προέκυψε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, εξετάζεται η πιθανότητα έκδοσης μηνυμάτων 112 στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Πηγαίνω εκεί καθ’ ότι η περιοχή είναι επιβαρυμένη και το πεδίο εκεί οπότε πρέπει να δείξουμε τη δέουσα προσοχή», επεσήμανε ο υπουργός ενώ ανέφερε ότι η κακοκαιρία αναμένεται να περάσει και από άλλες περιοχές, όπως η Πιερία, η Βόρεια Εύβοια, οι Σποράδες, το Βορειοανατολικό Αιγαίο και ίσως ένα κομμάτι της Χαλκιδικής.

«Επαναλαμβάνω, σύντομης χρονικής διάρκειας απ’ ότι φαίνεται με όγκο βροχής τα περίπου τα 90mm το 12ωρο ή στο σύνολο απ’ ότι βλέπω τα 120mm στο 24ωρο. Με βάση τις υποδομές οι οποίες είναι ταλαιπωρημένες και με προβλήματα στη Θεσσαλία από την προηγούμενη μεγάλη θεομηνία, νομίζουμε -και για αυτό έχουμε κινηθεί ήδη τα τελευταία 24ωρα- όλος ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να είναι έτοιμος και εκεί», υπογράμμισε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή