ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Κω: Ασφυξία διά κατάποσης τροφής η αιτία θανάτου του βρέφους

Τραγωδία στην Κω: Ασφυξία διά κατάποσης τροφής η αιτία θανάτου του βρέφους

Κως: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση που συγκλονίζει το νησί - Η εκτίμηση του ιατροδικαστή - Το σκοτεινό παρελθόν του πατέρα

Συγκλονιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου βρέφους στην Κω το βράδυ του Σαββάτου (20/4).

Η εκτίμηση του ιατροδικαστή

Το άτυχο βρέφος μεταφέρθηκε το πρωί της Κυριακής (21/4) στη Ρόδο, προκειμένου να διενεργηθεί ιατροδικαστική εξέταση. Όπως αναφέρει το kosnews24.gr, η πρώτη αναφορά του ιατροδικαστή κάνει λόγο για πνιγμό από τροφή, με τον ιατροδικαστή να αναφέρει ότι δεν υπήρξε βιασμός.

Τι προβλημάτισε τις Αρχές

Η υπόθεση εξελίχθηκε σε θρίλερ καθώς οι Αρχές προβληματίστηκαν αρχικά από το γεγονός ότι είχε κάποιες εκδορές στο σώμα τοου αλλά και μώλωπες, ενώ γινόταν αναφορά και για χαλάρωση στον πρωκτικό δακτύλιο που δε συνάδει με την ηλικία του. Οι γονείς του βρέφους αναφορικά με τις εκδορές απάντησαν ότι μπορεί να έγινα από το δίχρονο αδερφάκι του, ενώ για τη χαλάρωση στον πρωκτικό δακτύλιο, δήλωσαν άγνοια.

Αξιοσημείωτο να είναι το γεγονός πως ο πατέρας του βρέφους έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές και μάλιστα για πορνογραφία, ενώ και η μητέρα του επίσης κρατείται από εχθές 20 Απριλίου.

Συνελήφθησαν οι γονείς - Τι ισχυρίστηκαν

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Αστυνομίας «στις 20.25 έφτασαν στο σπίτι διασώστες του ΕΚΑΒ οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Την 20:32 ώρα, το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες ιατρούς στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών το βρέφος κατέληξε την 20:45 ώρα».

Οι γιατροί εκεί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του, αλλά και ότι ο πρωκτικός δακτύλιος έφερε χαλάρωση που δε συνάδει με την ηλικία του.

«Στις 21.05 ενημερώθηκε η Υπηρεσία του Τ.Α. Κω και αστυνομικοί πήγαν στο Νοσοκομείο Κω, όπου κατά το μακροσκοπικό έλεγχο της σορού του επιβεβαίωσαν όσα ανέφεραν οι ιατροί», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Αρχές.

Ακολούθησε η προσαγωγή της μητέρας και του πατέρα του βρέφους που βρισκόταν στο νοσοκομείο, με τους ίδιους να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα τραύματα.

Οι γονείς εν τέλει συνελήφθησαν και κατηγορούνται για θανατηφόρα έκθεση και την Δευτέρα 22 Απριλίου θα περάσουν το κατώφλι του εισαγγελέα ενώ εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί της οικογένειας.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Σύμφωνα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, η 19χρονη μητέρα που διανύει περίοδο εγκυμοσύνης, διαπίστωσε το βράδυ του Σαββάτου (20/4) περί τις 19:30 ότι το βρέφος είχε χάσει τις αισθήσεις του. Ένοικοι της πολυκατοικίας που διέμενε η οικογένεια άκουσαν τις φωνές και έσπευσαν να την βοηθήσουν καθώς ο σύζυγός της απουσίαζε. Γύρω στις 20:15 η μητέρα κάλεσε το ΕΚΑΒ προκειμένου το βρέφος να μεταφερθεί επειγόντως στο νοοκομέιο της Κω. Το ασθενοφόρο έφτασε στο σημείο γύρω στις 20:30 όπου το πλήρωμά του διαπίστωσε τον θάνατό του. Σημειώνεται ότι μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρ στο σημέιο ένοικος της πλυκατοικίας παρείχε τις πρώτες βοήθειες στο βρέφος.

Όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο της Κω, υπήρξε παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό σύστημα του μικρού κοριτσιού, με αποτέλεσμα να έχει διαοπεί η ροή του οξυγόνου.

Σχετικές ειδήσεις