ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Καλλιάνου στους «προφήτες» μετεωρολόγους που κάνουν πρόγνωση από τώρα για το Πάσχα

Επίθεση Καλλιάνου στους «προφήτες» μετεωρολόγους που κάνουν πρόγνωση από τώρα για το Πάσχα

«Αιχμές» του Γιάννη Καλλιάνου εναντίον συναδέλφων του 

Ο γνωστος μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μιλώντας στην τηλεόραση του Mega άφησε αιχμές εναντίον συναδέλφων του οι οποίοι προβαίνουν σε προγνώσεις οι οποίες κατά τον ίδιο, υπερβαίνουν… τα όρια της μετεωρολογικής επιστήμης.

«Ο μετεωρολόγος μπορεί να προβλέψει τον καιρό το πολύ 6-7 ημέρες πριν. Αυτοί που μας λένε από τώρα τι καιρό θα κάνει το Πάσχα να έρθουν να μας πουν και εμάς πως να το κάνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Καιρός: Πώς θα κάνουμε Μεγάλη Βδομάδα και Πάσχα

O μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, μιλώντας την Τρίτη 23 Απριλίου ανέφερε ότι η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει από την αφρικανική σκόνη από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, μέχρι και τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας ο καιρός αναμένεται να είναι καλός ενώ στα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας θα έρθουν διαταραχές μέχρι και το Πάσχα.

Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος του ΑΝΤ1, Τάσος Αρνιακός, ανέφερε ότι είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές. «Τις βροχές δεν τις αποκλείουμε, θα έχουμε τον γνωστό πασχαλιάτικο καιρό που είναι άστατος. Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο μπορεί να έχουμε βροχές, την Κυριακή ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές και ορεινές περιοχές δεν αποκλείεται να έχουμε βροχούλες. Θα έχουμε έναν παραδοσιακό καιρό το Πάσχα όπως όλα τα χρόνια, δεν φαίνεται κάτι ακραίο», είπε.

Σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, την Πέμπτη προβλέπονται βροχές στα δυτικά και τα βόρεια, λίγες καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει λίγο η θερμοκρασία. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων δεν αναμένονται άλλες βροχές στη χώρα. Το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα ανέβει ξανά φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 24 με 26 βαθμούς.

Από τα πρώτα στοιχεία για τη Μεγάλη Εβδομάδα προβλέπεται ότι η θερμοκρασία ενδεικτικά στην Αθήνα θα φτάνει τους 26 με 28 βαθμούς.