Σφοδρή σύγκρουση Γεωργιάδη - Πολάκη για τους ιδιώτες γιατρούς σε δημόσια νοσοκομεία

Αφορμή της σύγκρουσης ήταν η τροπολογία που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία.
polakis
2'

Bαρύτατους χαρακτηρισμούς αντάλλαξαν τη Μ.Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης.Ο υπουργός Υγείας υπερασπιζόμενος την προωθούμενη ρύθμιση αναφέρθηκε στη διαδικτυακή επίθεση που του εξαπέλυσε ο βουλευτής των Χανίων για να θυμίσει ωστόσο ότι ο κ. Πολάκης ήταν ο πρώτος ιδιώτης ιατρός που χειρούργησε σε δημόσιο νοσοκομείο.

«Σήμερα το μεσημέρι βγαίνοντας απ’ το υπουργικό διαβάζω δήλωση του κ. Πολάκη που γράφει: “το γελοίο υποκείμενο - εμένα λέει έτσι - έφερε νύχτα και στην ζούλα διάταξη που επιτρέπει σε ιδιώτες ιατρούς να χειρουργούν σε δημόσια νοσοκομεία”.

» Το αναφέρω γιατί όπως λέει ο σοφός λαός, ο Θεός αγαπά τον κλέφτη, αλλά αγαπά και τον νοικοκύρη. Ξέρετε ποιος είναι ο πρώτος ιδιώτης ιατρός που μπήκε σε δημόσιο νοσοκομείο και χειρούργησε; Είναι ο Παύλος Πολάκης στο νοσοκομείο Ζακύνθου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης σημειώνοντας ότι τότε υπήρξε αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ.

Απαντώντας ο βουλευτής Χανίων επέμεινε στις καταγγελίες. «Φέρατε σαν τον κλέφτη ένα από τα χειρότερα νομοθετήματα.

» Έφερες το πιο ντροπιαστικό νομοθέτημα σαν τον κλέφτη χωρίς διαβούλευση. Γιατί ντρέπεσαι το ξεφτίλισμα. Στην παρέα Πατούλη, Εξαδάχτυλου και άλλων τους ανοίγεις πόρτα να φέρουν πελάτες τους να τους χειρουργήσουν σε δημόσια νοσοκομεία πληρώνοντας αντίτιμο που θα καθορίσεις με ΚΥΑ. Ακυρώνεις τον πυρήνα του ΕΣΥ» είπε για να πει στην συνέχεια για την δική του περίπτωση:

«Τολμάς και συγκρίνεις τον πυρήνα του ΕΣΥ με το ότι εγώ πήγα να χειρουργήσω στην Ζάκυνθο. Τότε που είχαν κλείσει για 6 μήνες τα χειρουργεία Ζακύνθου για να καλύψουν κάποιοι εκεί τις πομπές τους λέγοντας ότι ένα νέο νοσοκομείο έχει πρόβλημα στα αέριά του και βγαίνουν σκόρπιοι και φίδια.

» Πήγα και χειρούργησα και είναι τιμή και καμάρι μου. Είχα τον επιστημονικό τσαμπουκά να αποδείξω δια της πράξης ότι το νοσοκομείο ήταν ασφαλέστατο. Και τολμάς, ρε κακόμοιρε, να συγκρίνεις αυτό το πράγμα με αυτή την ντροπιαστική τροπολογία που φέρνεις;».

O κ. Γεωργιάδης ξαναδιάβασε τις αναρτήσεις Πολάκη για να αποδείξει όπως είπε τον χαρακτήρα του βουλευτή. Ο διάλογος έχει ως εξής:

Γεωργιάδης: Θα προσπαθήσω να είμαι όσο μπορώ ήρεμος. Δεν είχα σκοπό να προσβάλω ιδιαίτερα ένα τόσο ευγενή βουλευτή όπως είναι ο Πολάκης. Ακούστε τι έγραψε: “Το γελοίο υποκείμενο …”

Πολάκης: “Το σίχαμα” που είπες εσύ σε πανελλήνια μετάδοση τι είναι. Άιντε τώρα…

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή