ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντη: Έρχονται πέντε νέα εντάλματα σύλληψης

Ρέντη: Έρχονται πέντε νέα εντάλματα σύλληψης

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίες του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη.

Πέντε νέα εντάλματα σύλληψης έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα για τα επεισόδια στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη.

Συγκεκριμένα, το τμήμα Αθλητικής Βίας ετοιμάζεται να εκδώσει και άλλα εντάλματα σύλληψης, καθώς υπάρχουν και άλλα άτομα που βρίσκονταν στις κερκίδες και πήραν μέρος στα επεισόδια και δεν έχουν συλληφθεί.

Στη μεγάλη έρευνα από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διακριβώθηκε πως τα συνολικά 160 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, τουλάχιστον από το 2019, προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, ενώ σε εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν 63 μέλη, καθώς και 4 ακόμη άτομα.

Να σημειωθεί πως στον ανακριτή το Σάββατο και την Κυριακή απολογήθηκαν 63 κατηγορούμενοι ενώ την Παρασκευή είχαν απολογηθεί όσοι κατηγορούνταν για ναρκωτικά με τρεις εξ αυτών να έχουν οδηγηθεί στη φυλακή.

Συνολικά προφυλακιστέοι για την εγκληματική οργάνωση κρίθηκαν 16 κατηγορούμενοι, κάποιοι εκ των οποίων έχουν, με βάση την δικογραφία, ηγετικό ρόλο στην δομή των οργανωμένων οπαδών και τους αποδίδεται και ηθική αυτουργία στην δολοφονία του αστυνομικού σε επεισόδια που προκάλεσαν έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη στις 7 Δεκεμβρίου.

Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, που αφορούν υποχρεωτική εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευση παρακολούθησης αγώνων και συμμετοχής σε αθλητικούς συνδέσμους.