Βραυρώνα: «Το μωρό είχε κακώσεις εν ζωή» - Φίλη της μητέρας περιγράφει το λουτρό αιματος στο δωμάτιο

Η νεκροψία νεκροτομή αναμένεται να δώσει τις τελικές απαντήσεις, ενώ ανάλογα με τα ευρήματα δύναται να αλλάξει το κατηγορητήριο 

Βραυρώνα: «Το μωρό είχε κακώσεις εν ζωή» - Φίλη της μητέρας περιγράφει το λουτρό αιματος στο δωμάτιο
3'

Στον ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα ο πατέρας του βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στη Βραυρώνα αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, όπως και η μητέρα του νεογνού. Ο 23χρονος πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για την φριχτή υπόθεση, το μωρό φέρεται να γεννήθηκε ζωντανό, ενώ η νεκροψία νεκροτομή πρόκειται να δώσει τις τελικές απαντήσεις. Ανάλογα με τα ευρήματα, είναι πιθανό ακόμα και να αλλάξει το κατηγορητήριο.

Ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» σχολίασε τα στοιχεία που υπάρχουν για την κατάσταση στην οποία βρέθηκε το βρέφος.

«Οι πληροφορίες είναι - αναφορικά με το ποινικό κομμάτι - ότι το νεογνό είχε κακώσεις εν ζωή γενόμενες και η παραμόρφωση στην κεφαλή όπως επίσης και οι κακώσεις στην κοιλιά είχανε γίνει προφανώς από το απορριματοφόρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εκπομπή έφερε στο φως την κατάθεση μίας καμαριέρας και συγκατοίκου της μητέρας του βρέφους, που περιγράφει όσα διαδραματίστηκαν στο ξενοδοχείο την ημέρα που, όπως φαίνεται η γυναίκα από το Νεπάλ γέννησε.

«Είχε αρκετή αιμορραγία»

«Εργάζεται του τελευταίους δύο μήνες στο ξενοδοχείο. Πριν από περίπου έναν μήνα ήρθε για δουλειά μία κοπέλα που είναι και αυτή από το Νεπάλ. Έμεναν μαζί στο ίδιο δωμάτιο, μαζί και με ακόμα δύο κοπέλες από το Νεπάλ. Η κατηγορούμενη δεν ένιωθε καλά, έτσι την αναπλήρωσε εκείνη κατά το ωράριο 08:00 - 16:00. Το ίδιο ωράριο δούλευαν και οι άλλες κοπέλες του δωματίου. Η κατηγορούμενη δε βγήκε καθόλου από το δωμάτιο, ούτε για φαγητό.

Γύρω στις 17:00 που επέστρεψαν στο δωμάτιο, η κατηγορούμενη ήταν ακόμη κλεισμένη στο μπάνιο. Τους είπε πως θα αργήσει πολύ, καθώς είχε διάρροια και να χρησιμοποιήσουν άλλη τουαλέτα αν θέλουν. Όση ώρα ήταν μέσα στο μπάνιο μουρμούριζε, σαν να τραγουδάει κάτι, ενώ ακουγόταν συνεχώς νερά από τη ντουζιέρα και το καζανάκι να δουλεύει. Έμεινε εκεί μέσα περίπου τρεις ώρες και συνεχώς ακούγονταν αυτοί οι θόρυβοι. Κάποια στιγμή ανησύχησαν πολύ με τις κοπέλες ότι δεν είναι καλά, καθώς δεν τους άνοιγε.

Τότε πήρε η ίδια μαχαίρι και άνοιξε την πόρτα του μπάνιου. Είδε την κατηγορούμενη όρθια, φορώντας μόνο το εσώρουχο κι ένα σορτσάκι. Υπήρχε αίμα στο πάτωμα, το οποίο είχε σκουπίσει με τη σφουγγαρίστρα. Τη βγάλανε έξω, έκατσε στο κρεβάτι αλλά συνέχισε και είχε αρκετή αιμορραγία, οπότε ανησύχησαν. Εκείνη είπε πως είχε περίοδο, και γι' αυτό τόσο αίμα. Εκείνοι φώναξαν τον σύντροφό της να έρθει από το δωμάτιο. Εκείνος ήρθε μετά από λίγο και τους είπαν να βγουν έξω από το δωμάτιο για να μιλήσουν. Έμειναν μόνοι τους για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα μπήκαν κι εκείνες στο δωμάτιο. Ο σύντροφος έφυγε, αλλά η κατηγορούμενη δεν ήταν καθόλου καλά.

Έχανε τις αισθήσεις της οπότε κάλεσαν τη ρεσεψιόν για βοήθεια και εκείνοι κάλεσαν ταξί που ήρθε και τους πήρε για το νοσοκομείο».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή