ΕΛΛΑΔΑ

Ηράκλειο: Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα - Αεροπλάνο περνάει πάνω από τις ταράτσες σπιτιών (vid)

Ηράκλειο: Εικόνες που «κόβουν» την ανάσα - Αεροπλάνο περνάει πάνω από τις ταράτσες σπιτιών (vid)

«Κόβουν» την ανάσα τα… αεροπλάνα που περνούν πάνω από τις ταράτσες σπιτιών στο Ηράκλειο

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες που έρχονται από το Ηράκλειο με τα αεροπλάνα να απογειώνονται και να προσγειώνονται περνώντας «ξυστά» από τις ταράτσες σπιτιών.

Αν και συνήθως οι προσγειώσεις γίνονται από τη μεριά της θάλασσας σήμερα δόθηκε εντολή οι προσγειώσεις να γίνονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Έτσι τα αεροπλάνα πετούσαν πάνω από τις ταράτσες με τους πολίτες να βγαίνουν και να βλέπουν το εντυπωσιακό θέαμα.

Ο φακός του neakriti.gr και της ΚΡΗΤΗ TV κατέγραψε μοναδικές εικόνες με αεροπλάνα που κάνουν στροφή πάνω από την Αγία Πελαγία και ακολουθώντας την ακτογραμμή προσεγγίζουν τον διάδρομο 09-27 του αερολιμένα.

Μάλιστα όταν τα αεροπλάνα βρίσκονται στην τελική ευθεία για την προσγείωση φαίνεται σαν να περνούν ξυστά από τις ταράτσες των σπιτιών στην Νέα Αλικαρνασσό.

Βέβαια η κάτοικοι του Ηρακλείου έχουν συνηθίσει αυτές τις εικόνες μιας και το Ηράκλειο ως αεροπορική πόλη συνυπάρχει εδώ και δεκαετίες με την εικόνα των αεροπλάνων και τον θόρυβο.

Από την μια οι άνεμοι και από την άλλη η έλλειψη ορατότητας λόγω ήλιου προτρέπουν συχνά τα αεροπλάνα που κατευθύνονται προς το Ηράκλειο να προσγειώνονται διασχίζοντας ένα μεγάλο μέρος της πόλης.