ΕΛΛΑΔΑ

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο με τις κινήσεις του 50χρονου δευτερόλεπτα πριν τη δολοφονία

Ξυλοδαρμοί, απειλές, κακοποιητική συμπεριφορά συνθέτουν το σκηνικό απόλυτης φρικης που βίωνε η 40χρονη στα χέρια του 50χρονου φονιά

Βίντεο ντοκουμέντα που αποτυπώνουν τις τελευταίες κινήσεις του 50χρονου δράστη λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν από την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του στο Μενίδι ήρθαν στη δημοσιότητα και δείχνουν πόσο ψύχραιμος αλλά και συνειδητοποιημένος ήταν για το έγκλημα που διέπραξε.

Στο πρώτο βίντεο ο δράστης περπατά στο πεζοδρόμιο εντελώς ψύχραιμος και πετά τα σκουπίδια στον κάδο, ενώ στο δεύτερο πλησιάζει την 40χρονη και μιλάει μαζί της λίγα λεπτά προτού τη μαχαιρώσει.

«Το μαχαίρι το είχα κρύψει στη ζακέτα μου. Μόλις την είδα της λέω "τι έγινε, πας καλά; πάμε επάνω στο σπίτι" και μου απαντά "δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε σπίτι". Τότε έβγαλα το μαχαίρι και ούτε θυμάμαι που την κάρφωνα. Την κάρφωνα παντού. Ούτε τι έγινε με το μαχαίρι θυμάμαι, νομίζω το άφησα εκεί, πάνω της», παραδεχόταν ο φονιάς της 40χρονης στις Αρχές μετά τη σύλληψή του, στην άκρως κυνική ομολογία του.

Ενδεικτικό της απόλυτης απάθειάς του απέναντι στο άγριο έγκλημα που διέπραξε είναι το γεγονός ότι μόλις τέσσερις ώρες μετά την στυγερή δολοφονία πήγε και αγόρασε μπύρα από το περίπτερο, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ενώ αμέσως μετά την επίθεση στη 40χρονη πέταξε το κινητό του για να μην εντοπιστεί από τις Αρχές.

Στο Μενίδι πάντως, τα στόματα έχουν ήδη ανοίξει για όσα βίωνε στα χέρια του πρώην της η 40χρονη γυναίκα, που βρέθηκε να κείτεται νεκρή στη μέση του δρόμου άγρια δολοφονημένη, με το μαχαίρι ακόμα καρφωμένο στην κοιλιά της. Ξυλοδαρμοί, απειλές, κακοποιητική συμπεριφορά συνθέτουν ένα σκηνικό απόλυτης φρίκης που βίωνε ήδη από τα πρώτα χρόνια της σχέσης τους με τον 50χρονο.

Οι μαρτυρίες σοκάρουν. «Όταν ήταν έγκυος με την κόρη της, της είχε βάλει το κεφάλι μέσα σε έναν κουβά με χλωρίνη», λέει μία γυναίκα ενώ όπως λένε άλλοι μάρτυρες, της έσπαγε μπουκάλια πάνω της ενώ εκείνη έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να σωθεί.

Στις 7 Μαΐου ήταν η τελευταία φορά που κατήγγειλε τον 50χρονο για κακοποίηση, ωστόσο το δικαστήριο δεν προσδιόρισε τη δίκη και άφησε μάλιστα τον άνδρα ελεύθερο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε μία απο΄φαση που προκαλεί αίσθηση, καθώς η γυναίκα είχε καταγγείλει τον άνδρα επανειλημμένα.

«Το σκέφτηκα πολύ καλά και το αποφάσισα»

Ο 50χρονος δράστης αναμένεται να απολογηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου, ενώ έχει ήδη ασκηθεί σε βάρος του από τον εισαγγελέα δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση καθώς και για τον νόμο περί όπλων.

Στην ομολογία του, μεταξύ άλλων ο δράστης είπε «Δεν άντεχα να βλέπω τον φίλο της. Οδηγούσε το αυτοκίνητό μου κι εγώ έκανα δύο δουλειές», με τα στοιχεία να συγκλίνουν στο ότι είχε εμμονή μαζί της και ήθελε να της κάνει κακό.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών είδαν έναν άνθρωπο που δεν είχε μετανιώσει ούτε λεπτό για όσα έκανε, περιγράφοντας ψυχρά και αποστασιοποιημένα όλα τα φριχτά που έκανε στη 40χρονη.

«Το σκέφτηκα πολύ καλά και το αποφάσισα από το προηγούμενο βράδυ. Ήξερα τι ώρα πηγαίνει στο κατάστημα που δουλεύει και χωρίς να χάσω χρόνο πήρα ένα μαχαίρι από το σπίτι και πήγα στο σημείο από το οποίο ήξερα ότι θα παιρνούσε για να πάει στη δουλειά της. Μόλις είδα ότι φθάνει, την πλησίασα και άρχισα να τη μαχαιρώνω μέχρι που έπεσε νεκρή. Μετά έφυγα από εκεί με τα πόδια πήγα για δύο ώρες να κοιμηθώ σε ένα ξενοδοχείο και όταν έφυγα από εκεί έψαξα να βρω αλκοόλ ήπια, και άρχισα να περιπλανιέμαι μέσα στους δρόμους».

Οι αστυνομικοί εντωμεταξύ, που τον άκουσαν να περιγράφει πώς ακριβώς σχεδίασε την δολοφονία της γυναίκας, τον ρώτησαν πού είναι το κινητό του τηλέφωνο, αφού δεν ήταν επάνω του όταν συνελήφθη, με τον ίδιο να τους λέει ότι το πέταξε μετά το έγκλημα.

Οι Αρχές συμπεραίνουν ότι ξεφορτώθηκε το τηλέφωνό του, επειδή μάλλον γνώριζε ότι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου θα μπορούσε να εντοπιστει και να συλληφθεί.

Σχετικές ειδήσεις