Λαμία: Εικόνες – σοκ από τα χαλασμένα γεύματα – Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα μέσα στις μερίδες

Κάμπιες, σκουλήκια, τρίχες και άψητα μπιφτέκια φαίνονται σε φωτογραφίες από μερίδες γευμάτων που μοιράζονταν σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας.
Λαμία: Εικόνες – σοκ από τα χαλασμένα γεύματα – Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα μέσα στις μερίδες
4'

Μορφή «χιονοστιβάδας» έχουν λάβει οι καταγγελίες γονέων για την κακή ποιότητα των σχολικών γευμάτων που μοιράζονταν στα παιδιά τους, σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας και άλλων περιοχών της επικράτειας. Πολλοί γονείς καταγγέλλουν την ποιότητα αλλά και τις συνθήκες που φυλάσσονται, ενώ, ορισμένοι βρήκαν έντομα, σκουλήκια αλλά και… πούπουλα κοτόπουλου μέσα στις μερίδες, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έφερε στο «φως» το MEGA.

«Βρήκαμε κάμπια σε βρασμένο κουνουπίδι, υπήρχαν και κομμάτια από σακούλες»

Μητέρα αποκαλύπτει πως «μέσα στις μερίδες, Βρήκαμε κάμπια σε βρασμένο κουνουπίδι, ενώ υπήρχαν και κομμάτια από σακούλες».

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία μητέρας, στο σχολικό γεύμα του εξάχρονου γιου της, βρέθηκαν σκουλήκια, που ήταν μέσα στις πένες ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών που δόθηκαν στο μικρό παιδάκι ως σχολικό γεύμα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τη δημοτική αρχή.

Τον Ιανουάριο του 2024, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Χαλκιδέων είχε καταγγείλει αλλοιωμένα σχολικά γεύματα που διανεμήθηκαν στη Χαλκίδα. Γονείς υποστήριξαν ότι τα επίμαχα γεύματα είχαν εμφανώς αλλοιωμένη όψη και εξέπεμπαν δυσάρεστη οσμή.

Μετά τις καταγγελίες των γονέων, με την υπόθεση ασχολήθηκε η Ένωση Συλλόγων Γονέων του Δήμου Χαλκιδέων. Υπέβαλε επίσημη καταγγελία στις Διευθύνσεις Υγείας και Κτηνιατρικής Εύβοιας. Ακόμη, τον Ιανουάριο 2022 είχαν γίνει καταγγελίες από γονείς για ωμό κοτόπουλο σε σχολικά γεύματα της Ροδόπης.

Στο «μικροσκόπιο» οι κάμερες για τη φωτιά στο εργοστάσιο

Ενόσω οι υπεύθυνοι του εργοστασίου στη Λαμία κάνουν τον απολογισμό της καταστροφής μετά την πυρκαγιά που «ξέσπασε» περίπου στις 21:30 της Κυριακής (19/05), οι Αρχές «ξεψαχνίζουν» τις κάμερες ώστε να διαπιστώσουν πώς εκδηλώθηκε η φωτιά και πήρε ταχύτατα ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Η χρονική συγκυρία προβληματίζει, καθώς το εργοστάσιο «τυλίχθηκε» στις φλόγες όταν δεν υπήρχε κανείς. Στις 21:30, με τον υπάλληλο της εταιρείας ασφαλείας να φθάνει μισή ώρα αργότερα, όταν και άρχισε η βάρδια και να αντικρίζει αυτές τις εικόνες, με την πυρκαγιά να έχει εκδηλωθεί και τους πυροσβέστες να προσπαθούν να την περιορίσουν.

Άθικτο παρέμεινε το καταγραφικό υλικό από τις κάμερες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου

Κατά τη διάρκεια της φωτιάς, πολλές από τις κάμερες καταστράφηκαν, όμως, όλα τα δεδομένα έχουν αποθηκευθεί σε σκληρό δίσκο, που βρίσκεται ήδη στη διάθεση των Αρχών. Οι αναλυτές της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ένα από πιθανότερα σενάρια να είναι αυτό του εμπρησμού κι αυτό γιατί όταν οι πυροσβέστες έφθασαν στο εργοστάσιο, είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Το μεσημέρι, στην πτέρυγα της παραγωγής, οι υπάλληλοι εργάζονταν κανονικά, όπως έκαναν πριν εκδηλωθεί η φωτιά. Η επιχείρηση ελέγχεται, καθώς σε δέκα δείγματα εντοπίσθηκε το βακτήριο του σταφυλόκοκκου.

Οι υπεύθυνοι το πρωί ανέμεναν το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της έρευνας για τα τρόφιμα που διατέθηκαν σε σχολεία της προηγούμενες μέρες. Το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε βρεθεί και το περασμένο Σάββατο στο εργοστάσιο της Λαμίας, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει ελέγχους, καθώς ήταν κλειστή η γραμμή παραγωγής.

Ποια είναι η εταιρεία που ελέγχεται για τα γεύματα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μίας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων ομιλιών και συνεδρίων στη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, τους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία είχε αναλάβει τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο – κυλικείο του Νοσοκομείου με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον, είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου καθησυχάζουν τους υπαλλήλους τους και προσπαθούν να διαχειρισθούν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τις Αρχές να ελέγχουν τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή