Σχολικά γεύματα: Σοκαριστικές καταγγελίες από τους γονείς - Σάπια μήλα, κόκκαλα μέσα σε μπιφτέκια

Αηδία προκαλούν οι περιγραφές γονέων για την ακαταλληλότητα των φαγητών μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία
Σχολικά γεύματα: Σοκαριστικές καταγγελίες από τους γονείς - Σάπια μήλα, κόκκαλα μέσα σε μπιφτέκια
3'

Το φως της δημοσιότητας είδαν νέες καταγγελίες γονέων για τα σχολικά γεύματα μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών στη Λαμία με τις περιγραφές να προκαλούν αποτροπιασμό.

«Τα φαγητά που τρώγανε εκεί ήταν άβραστα»

Μιλώντας στην εκπομπή «Live News» μητέρα μαθητή αποκάλυψε: «Τα φαγητά που τρώγανε εκεί ήταν άβραστα και τα λαχανικά και όλα. Μου το φέρνει ο μικρός και το κρέας το μοσχάρι που ήταν γιουβέτσι εγώ φοβόμουν μην πνιγεί κανένα παιδί. Δεν ήταν μαγειρεμένο»

«Ήταν αηδία. Αυτό σας λέω. Εκείνη τη μέρα πήγα να φάω εγώ το μπιφτέκι γιατί δεν το τρώγανε τα παιδιά και μόλις το είδα δεν ξαναέφαγα όλη μέρα. Αηδίασα», αναφέρει μητέρα παιδιού από σχολείο της Λάρισας.

«Τα φαγητά αυτά δεν τα τρώει κανένα παιδάκι γιατί οι πατάτες είναι άβραστες. Τα ρεβίθια είναι χάλια και μίλησα εγώ με τον διευθυντή και μου λέει τα τρώνε και επειδή περισσεύουν παίρνουν και οι δασκάλες και είναι ωραία», είπε πατέρας παιδιού από το Μουζάκι.

Κόκαλα μέσα σε μπιφτέκια και σάπια μήλα

«Μπορεί κάποια παιδιά, οκ, να φάνε στο σπίτι τους. Υπάρχουν όμως παιδιά που μένουν και στο ολοήμερο και έχουν και οικονομικές δυσκολίες και περιμένουν ίσως αυτά τα φαγητά», λέει καταγγέλλουσα.

«Το κοτόπουλο το μπιφτέκι στη μέση ήταν κόκκινο. Δεν τρώγανε τα παιδιά και δοκίμασα εγώ το μπιφτέκι, το σουτζουκάκι είχε μέσα κόκαλα. Οι σαλάτες μύριζαν κάπως, το λάχανο και αυτά μύριζαν σαν να ήταν άπλυτα. Το παντζάρι άμα το έβαζα στο ψυγείο μύριζε. Το ψάρι ήταν παναρισμένο. Είχε πολύ πανάρισμα, το περισσότερο ήταν πανάρισμα και το ψάρι ήταν ένα μαύρο πράγμα».

Ένας άλλος πατέρας από το Μουζάκι καταγγέλλει στο ίδιο μέσο πως οι μερίδες είναι πολλές φορές λιποβαρείς ενώ εκφράζει τους προβληματισμούς του για το πόσο υγιεινό είναι να συσκευάζονται καυτά τα φαγητά σε πλαστικά δοχεία και νάιλον που αλλοιώνονται με την θερμότητα.

«Τα συσκευάζουν μέσα σε πλαστικές συσκευασίες την ώρα που είναι καυτά και λιώνουν τα νάιλον. Τα συσκευάζουν μέσα σε συσκευασίες πλαστικές και λιώνει το νάιλον όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες», είπε ο καταγγέλλων.

Και πρόσθεσε: «Τα φαγητά είναι αηδία. Αυτά τα φαγητά τα δίνουν στο γηροκομείο και τα δίνουν σε ειδικό σχολείο. Αυτά τα φαγητά είναι σίχαμα και μόνο που τα βλέπετε».

Πατέρας μαθητή: «Κάναμε καταγγελία αλλά δεν λάβαμε απάντηση»

Ο κ. Μάκκας, γονέας μαθητή που είχε ζήσει ένα παρόμοιο περιστατικό το παιδί του, έκανε αναφορά: «Κάναμε καταγγελία στην Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας και στον ΟΠΕΚΑ, αλλά απάντηση δεν λάβαμε από αυτές τις υπηρεσίες. Αλλά λάβαμε εξώδικο από την εταιρεία».

Παράλληλα, τόνισε: «Τα σχολικά γεύματα είναι ένας θεσμός ιερός. Είμαστε στην επαρχία, όπου οικογένειες όχι απλώς ζορίζονται οικονομικά, πεινάνε».

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή