Αυτά τα ονόματα παίζουν για τη θέση του επιτρόπου στην νέα Κομισιόν

Ποια είναι τα ονόματα που ακούγονται για τη θέση του επίτροπου της Κομισιόν από την Ελλάδα
Αυτά τα ονόματα παίζουν για τη θέση του επιτρόπου στην νέα Κομισιόν
Ο Μαργαρίτης Σχοινάς
AP
1'

Με τη μοιρασιά των πόστων στη νέα Κομισιόν ασχολείται εκτενώς το Politico σε δημοσίευμά του, συμπεριλαμβανομένων και των ονομάτων των Ελλήνων που είναι στο επίκεντρο της «μάχης» για τη θέση του επίτροπου.

Αναφερόμενο στους πιθανούς υποψήφιους επιίτροπους το αμερικανικό μέσο σημειώνει ότι σε εξέλιξη είναι σκληρό μπρα ντε φερ μεταξύ των 27 χωρών που όλες δικαιούνται μία θέση επίτροπου, ωστόσο τα πιο δυνατά πόστα ειναι εκείνα του εμπορίου και ανταγωνισμού, ενώ αδύναμα θεωρούνται της παιδείας, του αθλητισμού και της πολυγλωσσίας.

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν την περασμένη φορά είχε ζητήσει από κάθε χώρα να προτείνει δύο άτομα, μία γυναίκα και έναν άνδρα, κάτι που αναμένεται να κάνει και αυτή τη φορά, εφόσον ανανεωθεί η θητεία της.

Σύμφωνα λοιπόν με το Politico για την Ελλάδα ακούγονται τα εξής ονόματα:

Μαργαρίτης Σχοινάς (αντιπρόεδρος της Κομισιόν)

Νίκη Κεραμέως (υπουργός Εσωτερικών)

Σταύρος Παπασταύρου (πρώην υπουργός Επικρατείας) και

Γιώργος Γεραπετρίτης (υπουργός Εξωτερικών),

όλοι προερχόμενοι από τη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η Ελλάδα θα επιθυμούσε ένα πόστο είτε για τη Μετανάστευση είτε για την Άμυνα, ενώ μεγάλες πιθανότητες δίνει να αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να παραμείνει στις Βρυξέλλες ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ειδικά εάν η Φον ντερ Λάιεν είναι ξανά πρόεδρος της Κομισιόν.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή