Κύκλωμα κοκαΐνης: Φορτίο «μαμούθ» σε κοντέινερ με γαρίδες - Ποιος ο ρόλος του Pablo

Εντοπίστηκαν 210 κιλά κοκαΐνης - Περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ τα εκτιμώμενα κέρδη
Κύκλωμα κοκαΐνης: Φορτίο «μαμούθ» σε κοντέινερ με γαρίδες - Ποιος ο ρόλος του Pablo
ΕΛ.ΑΣ
1'

Τεράστια ποσότητα κοκαΐνης εντοπίστηκε σε κοντέινερ πλοίου στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.

Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών ήρθαν αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα καθώς εντόπισαν 210 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα προσεκτικά κάτω από κουτιά με κατεψυγμένες γαρίδες. Μάλιστα, τα πακέτα με τα 210 κιλά κοκαΐνης ήταν επιμελώς τοποθετημένα σε νάιλον συσκευασίες.

Την ίδια ώρα, τα εκτιμώμενα κέρδη για τα μέλη του κυκλώματος, που διακινούσε κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική, είναι περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ κι αυτά προ επεξεργασίας.

Οι ρόλοι μέσα στο κύκλωμα κοκαΐνης

Έξι υπηρεσίες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές προχώρησαν στην συντονισμένη επιχείρηση. Αφού εντόπισαν το παράνομο φορτίο προχώρησαν σε 4 συλλήψεις, δύο Ελλήνων και δύο αλλοδαπών με καταγωγή από την Αλβανία με πλούσιο μητρώο.

64χρονος Έλληνας, γνωστός στις αμερικανικές αρχές ως «Pablo», ήταν τα «μάτια» του καρτέλ στη Λατινική Αμερική. Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για εμπόριο όπλων για λογαριασμό της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας

Ο 48χρονος φερόμενος ως αρχηγός, αλβανικής καταγωγής είχε αναλάβει τη διακίνηση μέσω κοντέινερ από τον Παναμά στην Ευρώπη. Σε βάρος του εκκρεμεί δικαστική απόφαση με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ καθώς φέρεται να ήταν υπεύθυνος εργαστηρίου παραγωγής χαπιών captagon.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή