ΠΑΣΟΚ- Έμμεση απάντηση με «καρφί» σε Δούκα: «Μείνε στον Δήμο, έχεις 4,5 χρόνια ακόμη»

Αύριο ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του 

ΠΑΣΟΚ- Έμμεση απάντηση με «καρφί» σε Δούκα: «Μείνε στον Δήμο, έχεις 4,5 χρόνια ακόμη»
TATIANA_BOLARI/EUROKINISSI
3'

Ως φυσική αντίδραση στην…δράση Δούκα ήρθε η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη την στιγμή, που η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ μοιάζει με κινούμενη άμμο.

Δια του εκπροσώπου τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα, εστάλη μήνυμα στον Δήμαρχο Αθηναίων να μην εμπλακεί στις εξελίξεις στο κόμμα και δη στη διαδοχολογία. «Ο κ. Δούκας έχει μπροστά του 4,5 χρόνια ως δήμαρχος Αθηναίων» τόνισε ο κ. Γλαβίνας.

Πάντως αύριο αναμένεται να κριθούν πολλά για τις επόμενες κινήσεις παρά τις διαβεβαιώσεις της Χαριλάου Τρικούπη πως την απόφαση θα την λάβουν τα κομματικά όργανα. Κι αυτό επειδή αύριο Δευτέρα εκτός απροόπτου αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος θα μιλήσει στην ΕΡΤ και την Τετάρτη θα συγκαλέσει το Πολιτικό Συμβούλιο για την αποτίμηση του αποτελέσματος και τα επόμενα βήματα.

Τι είχε διαμηνύσει ο Χάρης Δούκας

Υπενθυμίζεται ότι τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα της Κεντροαριστεράς και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ άνοιξε ο Χάρης Δούκας στη σκιά και των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών της περασμένης Κυριακής, δηλώνοντας παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο Δήμαρχος Αθηναίων, προσδιορίζει το πλαίσιο ανασύνταξης του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός συμμετοχικού σοκ με άμεση και μαζική προσφυγή στη βάση.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ.Δούκας σημειώνει πως οι εκλογές κατέγραψαν ένα εκλογικό σώμα σε αναζήτηση και με προσδοκίες και ένα πολιτικό σύστημα σε αδυναμία να διαμορφώσει μία νέα σύγχρονη πολιτική πρόταση. Σε αυτό το περιβάλλον όπως σημειώνει, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη επιβάλλεται να ανασυνταχθεί.

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ο δήμαρχος Αθηναίων παραδέχεται ότι δεν έπεισε τους ψηφοφόρους ότι μπορεί να είναι λύση και πως εστάλη σαφές και ηχηρό μήνυμα, να μη χαθεί η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης σε ατέρμονες συζητήσεις, σε επιτροπές, συντονιστικά και πλατφόρμες. «Από τις εκλογές του περσινου Ιουνίου έχασε 100.000 ψήφους. Δεν είναι απλά μια ήττα, ότι χάθηκε μία ακόμα ευκαιρία. Το χειρότερο είναι ότι συνηθίζουμε στις ήττες. Με δικαιολογίες και ροκάνισμα του χρόνου, ο χώρος κινδυνεύει να εκφυλιστεί και το αίτημα «κάντε επιτέλους κάτι» έρχεται από παντού» σημειώνει με νόημα.

Επισημαίνει πως η προσπάθεια ανασύνθεσης της δημοκρατικής παράταξης δεν μπορεί να δρομολογηθεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, αλλά χρειάζεται πρώτα να ανασυνταχθεί το ίδιο για να μπορέσει να ανταποκριθεί στον ιστορικό του ρόλο.

Στο ερώτημα αν ο ίδιος θα συμμετέχει στην περίπτωση που δρομολογηθεί εκλογική διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, απαντά λακωνικά πως προέχει να συμφωνηθεί και να χαραχτεί ο οδικός χάρτης των αλλαγών που πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα.

Για την υιοθέτηση του μοντέλου των δημοτικών εκλογών και στην κεντρική πολιτική σκηνή, ο κ.Δούκας δεν την αποκλείει, καθώς βασίστηκε στο να αφουγκραστούν τα προβλήματα των πολιτών, πέρα από κόμματα και χρώματα.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή