Απών ο Ανδρουλάκης, παρών ο Δούκας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα στείλει εκπρόσωπο στην εκδήλωση του Ινστιτούτο Τσίπρα 

Απών ο Ανδρουλάκης, παρών ο Δούκας στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Τσίπρα
Φωτ. αρχείου: Eurokinissi
3'

Ενός κακού μύρια έπονται στην Κεντροαριστερά με τις εξελίξεις να ακολουθούν η μια την άλλη αποδεικνύοντας τα δομικά προβλήματα του χώρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες απών θα είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης από την μεγάλη διήμερη εκδήλωση που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο του Αλέξη Τσίπρα.

Από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη διαρρέεται ότι προτίθεται να στείλει ως εκπρόσωπο του κάποιο στέλεχος του κόμματος, όμως ο ίδιος δεν προτίθεται να εμφανιστεί.

Στο μεταξύ το παρών θα δώσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, σε τραπέζι συζήτησης για την κλιματική αλλαγή.

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Υπενθυμίζεται ότι, σήμερα το πρωί μήνυμα προς τους πολίτες απέστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου του που βρίσκεται πλέον στον «αέρα». Ο τέως αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και πρώην Πρωθυπουργός, αρχικά έγραψε στίχους του Μανόλη Αναγνωστάκη, τονίζοντας ότι συμπυκνώνουν το νόημα της δημιουργίας του Ινστιτούτου.

«Καλημέρα και καλή Κυριακή! Πριν λίγο ανέβηκε το καινούργιο μας σάιτ. Στις σελίδες του έχω ένα μήνυμα για εσάς. Ανοίξτε το και περιηγηθείτε», σημείωσε αρχικά, κάνοντας λόγο για μία «“φωλιά νερού” στην άνυδρη εποχή μας.

“Φωλιά” ιδεών, σκέψης, διαλόγου, αλλά και πρωτοβουλίας και πράξης για τα κρίσιμα ζητήματα που συγκροτούν σήμερα τη μεγάλη εθνική και υπερεθνική αγωνία: Την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Ισότητα λαών και ανθρώπων.

Σε έναν κόσμο που τον κατακερματίζουν οι πόλεμοι, το χάσμα ανάμεσα στην πλειοψηφία και τις ελίτ, η συστηματική καταστροφή του περιβάλλοντος και εσχάτως η έφοδος της άκρας Δεξιάς, το Ινστιτούτο μας θέλει να δώσει το δικό του μήνυμα: Δεν πρέπει και δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Οφείλουμε να δώσουμε χώρο στη σκέψη, τον προβληματισμό, το διάλογο που αμφισβητεί τα στερεότυπα και αναζητά το νέο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν σκοπεύει να παραστεί σε αυτό το -αντικειμενικά- μεγάλο πολιτικό γεγονός, επιλέγοντας την περιχαράκωση του με φόντο τις καταιγιστικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Από το περιβάλλον του αναφέρουν ότι θα στείλει ως εκπρόσωπο του κάποιο στέλεχος του κόμματος, όμως ο ίδιος δεν προτίθεται να εμφανιστεί. Η επιλογή αυτή, προκαλεί απογοήτευση σε αρκετά στελέχη του άλλοτε κραταιού κινήματος, ακόμα και σε πρόσωπα που τον έχουν στηρίξει όλα αυτά τα χρόνια και έχουν ως πρόθεση να συνεχίσουν να το πράττουν. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ακόμα και αν διαφωνεί με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, θα έπρεπε να είναι παρών για να δείξει ότι συμμετέχει ενεργά στις διεργασίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Αντ’ αυτού, συμπληρώνουν, θα μοιάζει με τον αρχηγό ενός μικρομεσαίου κόμματος, που δεν μπορεί να ενώσει και να εμπνεύσει τις ευρύτερες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και που τον ενδιαφέρει η παραμονή του στην καρέκλα του προέδρου του «μικρού ΠΑΣΟΚ».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή