«Υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια”», λέει ο δικηγόρος της εφόρου από τη Χαλκίδα

«Η δική μας η θέση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα», αναφέρει ο δικηγόρος της εφόρου και ενός ακόμη εφοριακού 
«Υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια”», λέει ο δικηγόρος της εφόρου από τη Χαλκίδα
2'

Νέα στοιχεία για τη σπείρα εκβιαστών εφοριακών που δρούσε στη Χαλκίδα έρχονται στη δημοσιότητα. «Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια”», ανέφερε ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της εφόρου και ενός ακόμα στελέχους της εφορίας της Χαλκίδας που κατηγορούνται από την Αρχές.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, μιλώντας στο MEGA, μετέφερε τα όσα αναφέρουν οι εντολείς του: «Σήμερα αυτό που θα κριθεί είναι αν μέχρι να γίνει το δικαστήριό τους θα παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους», ενώ τόνισε: «Η εντολέας μου αυτό που λέει είναι και αυτό που συνήθως γίνεται, ότι υπάρχουν τέτοιου είδους “δωράκια” πολλές φορές, άλλα όχι κατ’ απαίτηση δική τους».

Ο δικηγόρος εστίασε στις κατηγορίες των εντολέων του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Η δίωξη είναι ιδιαίτερα βαρύτατη κι αυτό δεν έχει να κάνει με το ποσό. Έχει να κάνει με το αν παρενέβη τα καθήκοντά της στην υπηρεσία δωροδοκούμενη. Αυτό είναι κακούργημα κι αντιμετωπίζουμε παραπάνω του ενός. Έχουμε τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τη διακεκριμένη περίπτωση δωροληψίας και την εκβίαση σε βαθμό κακουργήματος».

Η θέση των εντολέων του κ. Τάρτη όσον αφορά τα κακουργήματα που τους βαραίνουν είναι: «Αρνούνται απολύτως ότι ουδέποτε εκβίασαν ή πίεσαν κάποιον να τους δώσει χρήματα».

«Δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα»

Για τα ποσά των περιπτώσεων που εμπεριέχονται μέσα στη δικογραφία της υπόθεσης, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, είναι κάτι λιγότερα από 100.000 ευρώ. Επιπλέον με βάση τη δικογραφία είναι ένα το περιστατικό. «Όπου υπάρχει δωροληψία, τότε υπάρχει και δωροδοκία, που είναι επίσης ένα ποινικό αδίκημα. Η σύλληψή τους έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, όταν εμφανίστηκε ένας επιχειρηματίας στην Εφορία, πήγε στο γραφείο της εφόρου, άφησε κάποια χρήματα και συνάντησε συμπωματικά κάποιους αστυνομικούς και τους είπε: “Μόλις πήγα στην έφορο και τη λάδωσα και της έδωσα 10 χιλιάδες ευρώ”. Μόνο που εκεί ο αστυνομικός δεν συνέλαβε τον επιχειρηματία, ενώ είναι υποχρεωμένος να το κάνει και είναι παράβαση καθήκοντος», συμπλήρωσε ο δικηγόρος.

«Η δική μας η θέση είναι ότι δεν υπάρχει κανένα κύκλωμα. Για να υπάρχει εγκληματική οργάνωση στο Δημόσιο έχει νομολογηθεί από τα ελληνικά δικαστήρια ότι πρέπει να έχει τουλάχιστον διάρκεια ενός χρόνου», συμπλήρωσε.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή