Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία έξι υπάλληλοι κατηγορούμενοι για χρηματισμό

Μήνυμα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για μηδενική ανοχή 
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Σε αργία έξι υπάλληλοι κατηγορούμενοι για χρηματισμό
1'

Τους...έστειλε σπίτι τους μετά τη σύλληψη τους για χρηματισμό.

Ο λόγος για έξι υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τέθηκαν σε αυτοδίκαιη αργία λόγω χρηματισμού από τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα.

Ο ίδιος σχολιάζοντας στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την απόφαση του αυτή σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «κινήθηκε η διαδικασία για κάποιους υπαλλήλους που είχαν συλληφθεί για χρηματισμό, πέρασαν από το αρμόδιο όργανο και υπογράφηκε η διαπιστωτική πράξη με την οποία τους στέλνω σε αργία».

Ο κ. Κουρέτας πρόσθεσε ότι «πρέπει να δοθεί το μήνυμα ότι υπηρετούμε τους πολίτες. Για όσους το έχουν καταλάβει λάθος, θα εφαρμοστεί ο νόμος, όπως στην προκειμένη περίπτωση. Δεν υπάρχει κανείς πάνω από το νόμο».

Στους συγκεκριμένους υπαλλήλους είχε επιβληθεί πειθαρχική ποινή οριστικής παύσης από το Β’θμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο και ο περιφερειάρχης υπέγραψε σήμερα την σχετική διαπιστωτική πράξη, για να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία.

Σύμφωνα με το Onlarisa.gr τα παραπτώματα αυτά σχετίζονται με την παράβαση καθήκοντος όπως αυτό προσδιορίζεται από τον πειθαρχικό και ποινικό κώδικα, την απόκτηση οικονομικού ανταλλάγματος προς όφελος τρίτου προσώπου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς και της χρησιμοποίησης της δημοσιοϋπαλληλικής ιδιότητας για εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων τρίτων προσώπων.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή