Τελικός Conference League: Θα κλείσει ή όχι ο Κηφισός; Τι ισχύει

Ο τελικός του Conference League έχει προκαλέσει απορίες στους οδηγούς αναφορικά με το τι ισχύει και τι όχι

Τελικός Conference League: Θα κλείσει ή όχι ο Κηφισός; Τι ισχύει
2'

Η Νέα Φιλαδέλφεια διοργανώνει τον φετινό τελικό του Conference League με την συμμετοχή του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα, με μια σειρά μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. να έχει προκαλέσει μπλακ-άουτ σε όλη την Αττική.

Ένα εξ αυτών φυσικά είναι οι κλειστοί δρόμοι, με χιλιάδες οδηγούς να έχουν την απορία τι θα συμβεί με τον Κηφισό και αν τελικά θα κλείσει και αν ναι ποιες ώρες.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. ο Κηφισός δεν θα κλείσει ωστόσο δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο έκτακτων μέτρων αν και εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο όπως πχ, η μετακίνηση των δυο ομάδων προς τη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση δεν θα κλείσουν όλες οι λωρίδες κυκλοφορίες ωστόσο θα γίνουν ρυθμίσεις όπως ο αποκλεισμός κάποιας.

Τι προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

O σχεδιασμός περιλαμβάνει:

  • το σύνολο των αναγκαίων μέτρων, προσδιορίζοντας με σαφήνεια, τον αριθμό και τα καθήκοντα των εμπλεκομένων αστυνομικών και υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής διεξαγωγής της αθλητικής αναμέτρησης και των παράλληλων εκδηλώσεων,
  • την προστασία αθλητών και λοιπών αθλητικών παραγόντων, θεατών, επισήμων, αξιωματούχων, δημοσιογράφων κ.λπ.,
  • την εξασφάλιση συνθηκών ομαλής συγκέντρωσης, παραμονής και μεταφοράς των φιλάθλων,
  • την εξασφάλιση άνετης προσέλευσης – παραμονής και αποχώρησης των φιλάθλων από την εγκατάσταση, με ιδιαίτερη μέριμνα για άτομα με αναπηρία,
    την πρόληψη πράξεων βίας κατά προσώπων ή πραγμάτων και γενικότερα την αποτροπή και αποθάρρυνση έκνομων ενεργειών.

Κεντρικός άξονας του σχεδιασμού αποτέλεσε η ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τις οδηγίες και τις προτάσεις της διοργανώτριας Αρχής, μέσα σε κλίμα άριστης συνεργασίας, με συνεχόμενες συναντήσεις συνδέσμων της Ελληνικής Αστυνομίας και της UEFA.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή