Λαύριο: Θρίλερ στο αρχαίο λατομείο -Τα ανθρώπινα οστά, οι σατανιστές και τα κλεμμένα λαχεία του 1978

Φως στο Τούνελ: Σε μια έρευνα χωρίς προηγούμενο προχώρησε η εκπομπή στο Λαύριο, προκειμένου να ξεθάψει το θαμμένο στα έγκατα της γης μυστικό.

Λαύριο: Θρίλερ στο αρχαίο λατομείο -Τα ανθρώπινα οστά, οι σατανιστές και τα κλεμμένα λαχεία του 1978
4'

Η εκπομπή βρέθηκε στο αρχαίο μεταλλείο, όπου ο διδάκτωρ γεωλογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Μάρκος Βαξεβανόπουλος και η ερευνητική ομάδα στην οποία συμμετείχε, αντίκρισαν ανθρώπινα οστά.

Βρήκαν υπολείμματα ρούχων και παπουτσιών και ενημέρωσαν τις αρμόδιες Αρχές, για να ξεκινήσει η απαραίτητη έρευνα για τον εντοπισμό του άνδρα που ήταν θαμμένος στα μεταλλεία του Λαυρίου για χρόνια.

«Είχαμε αυτό το απρόσμενο εύρημα. Μέσα από ένα οριζόντιο σύστημα στοών, βρεθήκαμε στον πάτο αυτού του φρέατος. Εισήλθαμε από οριζόντια είσοδο και βρισκόμασταν στο σημείο που είμαστε αυτήν την στιγμή, αλλά εκατό μέτρα μέσα στη γη. Είδαμε ουσιαστικά τον πάτο αυτού του φρέατος, ο οποίος είναι γεμάτος με χώματα, σκουπίδια και άλλα υλικά. Στη βάση του πάτου είδαμε να εξέχει ένα κόκκαλο.

»Ήταν μηρός και γενικά ο μηρός του ανθρώπου διαφέρει από των ζώων. Βρήκαμε και άλλα κόκαλα και μάλιστα είδαμε και ένα τμήμα από λεκάνη ανθρώπου, οπότε είπαμε σίγουρα είναι οστά ανθρώπου. Πάνω από τον σκελετό υπήρχε μια σειρά από μεγάλους λίθους. Αυτό μας έδωσε την εντύπωση ότι ο άνθρωπος πετάχτηκε μέσα στο φρέαρ και από πάνω του έριξαν μια σειρά από μεγάλους λίθους», λέει ο κ. Βαξεβανόπουλος.

Λαύριο: «Όταν η σπείρα μου έκλεψε τα λαχεία και κέρδισε τον λαχνό»

Ο σκελετός που εντοπίστηκε σε σπήλαιο στο Λαύριο, πιθανότατα ανήκει στον Βασίλη Ψαραδέλλη που δολοφονήθηκε τον Μάρτιο του 1978, μετά από διένεξη με άλλα μέλη σπείρας αρχαιοκάπηλων.

Ο λόγος, σύμφωνα με τα όσα οι ίδιοι δήλωσαν τότε στις Αρχές, είναι ότι είχε κλέψει λαϊκά λαχεία από ένα προποτζίδικο της Νέας Σμύρνης, ένα από αυτά κέρδισε εκατομμύρια και εκείνος ποτέ δε μοιράστηκε τα κέρδη μαζί τους.

Η εκπομπή, μετά από μεγάλη έρευνα, εντόπισε τον ιδιοκτήτη του ΠΡΟΠΟ, που είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Πανιωνίου, Δημήτρης Χριστοδούλου.

«Ήταν μια συμμορία αυτή του Παναγιωτίδη, που μου είχαν κλέψει τότε τα λαχεία που είχα πάνω στον πάγκο. Ένα από αυτά είχε κερδίσει δύο εκατομμύρια δραχμές. Είχα κάνει καταγγελία στην Αστυνομία και για αυτό έστειλαν την αδερφή ενός άλλου από τη συμμορία. Εκείνη ισχυρίστηκε μαζί με τον άντρα της ότι το είχαν αγοράσει πριν γίνει η κλοπή. Τα χρήματα τα πήραν κανονικά και μάλιστα είχαμε βγάλει και φωτογραφίες τότε με τα χρήματα που κέρδιζε το λαχείο.

»Στη συνέχεια η Αστυνομία το έψαξε και είδε ότι ήταν το κλεμμένο λαχείο. Η Αστυνομία μου είπε ότι θα μπορούσα να τα διεκδικήσω αλλά τι να το κάνω, αυτοί ήταν σπείρα ολόκληρη, θα κινδύνευε η ζωή μου. Είναι μια πονεμένη ιστορία αυτή γιατί είναι σαν να σου παίρνουν από την τσέπη σου τα χρήματα. Εκείνη την εποχή με αυτά τα χρήματα έπαιρνες στην Ηλιούπολη είκοσι διαμερίσματα 100 τετραγωνικών», λέει χαρακτηριστικά.

Τα σατανιστικά σύμβολα και τα ανθρώπινα οστά

«Σε τέτοιου τύπου οριζόντια μεταλλεία που δεν χρησιμοποιούνται πια, εντοπίζουμε συχνά διάφορα από ανθρώπους που ασχολούνται με τον σατανισμό. Υπάρχουν βωμοί, πεντάλφες, κεριά, ακόμα και γάντζοι που κρεμάνε διάφορα πράγματα. Το ασυνήθιστο το βρήκαμε όταν χαρτογραφούσαμε τις οριζόντιες στοές της Καμάριζας. Από μια οριζόντια είσοδο όπως αυτή που είμαστε τώρα, προχωρήσαμε και βρήκαμε τον λιθοσορό από τον πάτο ενός φρέατος και εκεί κάποια οστά να εξέχουν. Με το που τα είδαμε, σταματήσαμε απευθείας την έρευνα και ειδοποιήσαμε τις αρμόδιες Αρχές», αναφέρει.

Όπως περιγράφει ο γεωλόγος στην κάμερα του «Τούνελ» μετά από δύο μέρες ξαναπήγαν στο σημείο και με προσεκτικές κινήσεις μετέφεραν τα οστά αυτά στο αστυνομικό τμήμα του Λαυρίου.

«Με το που βρήκαμε αυτόν τον σκελετό σκεφτήκαμε ότι σχετίζεται με το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας που είχε ως επικεφαλής έναν Γερμανό και λυμαινόταν την περιοχή από την δεκαετία του 60’ έως και του 90’. Ξέρουμε ότι ένας από την ομάδα σε μια διένεξη που υπήρξε, πυροβολήθηκε και το πτώμα του πετάχτηκε σε ένα φρέαρ. Από ό,τι μας δείχνουν οι πληροφορίες, η δράση της ομάδας αυτής δεν είχε να κάνει μόνο με αρχαιοκαπηλία αλλά επίσης έκλεβαν καταστήματα, χρηματαποστολές, μέχρι και προποτζίδικα. Σε μια τέτοια ιστορία μάλιστα εμπλέκεται και ο νεκρός. Φέρεται να έκλεψε λαχεία και ένα από αυτά κέρδισε εκατομμύρια που τα εισέπραξαν».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή