Φωτιά στη Σαλαμίνα - Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος

Ανετράπη πυροσβεστικό όχημα το οποίο μετέβαινε για να συμμετάσχει σην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στη Σαλαμίνα. 

Φωτιά στη Σαλαμίνα -  Ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος
Εικόνα αρχείου
3'

Φωτιά μαίνεται από το πρωί του Σαββάτου στη Σαλαμίνα. Η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ρέστη Σαλαμίνας. Πυροσβεστικό όχημα το οποίο μετέβαινε στο σημείο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση της φωτιάς ανετράπη. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο όχημα επέβαινε μόνο ο οδηγός του Πυροσβεστικού, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Λίγη ώρα μετά την εκδήλωση της φωτιάς, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους για αυξημένη ετοιμότητα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέριες. Στο σημείο επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμει ένα ελικόπτερο.

Σημειώνεται πως είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα για Αττική, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για σήμερα Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ Αργολίδας)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση civilprotection.gov.gr.

Τι συνιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Αν βρίσκεστε στην ύπαιθρο

Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά κατά τους θερινούς μήνες.

Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα το καλοκαίρι.

Αποφύγετε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).

Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.

Μην αφήνετε τα σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Σεβαστείτε τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κίνδυνου.

Δείτε ΕΔΩ την ενημέρωση της Πυροσβεστικής σε ζωντανό χρόνο

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή