Νέα διάκριση για τη Σαντορίνη - Εντάχθηκε στην οινική ελίτ του κόσμου

Με τη Σαντορίνη στο επίκεντρο, τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, διαθέτουν την ποιότητα, την εμπειρία, τη γνώση και τον ενθουσιασμό να συμβάλλουν δυναμικά στην παγκόσμια οινική κοινότητα

Νέα διάκριση για τη Σαντορίνη - Εντάχθηκε στην οινική ελίτ του κόσμου
Unsplash
2'

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη του καταξιωμένου Έλληνα Master of Wine Γιάννη Καρακάση, ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την ένταξη της Σαντορίνης και των Νησιών του Αιγαίου στο παγκόσμιο δίκτυο Great Wine Capitals ("Μεγάλες Οινοπαραγωγικές Πρωτεύουσες").

Το δίκτυο Great Wine Capitals Global Network (GWCGN), που ιδρύθηκε το 1999, αποτελεί μια συνεργασία μεταξύ των πιο διάσημων και αναγνωρισμένων οινικών περιοχών του κόσμου, με σκοπό την προώθηση του οινικού τουρισμού, της βιωσιμότητας και της επιχειρηματικής ανάπτυξης. Το δίκτυο παρέχει μια πλατφόρμα για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών, ιδεών και εμπειριών μεταξύ των μελών του, προάγοντας την κοινή ανάπτυξη και καινοτομία στον οινικό τομέα.

Με έδρα το Παρίσι, το GWCGN προωθεί πόλεις και περιοχές που συνδυάζουν κοινά οικονομικά και πολιτιστικά συμφέροντα. Παράλληλα, συνδέει αυτή τη στιγμή 12 κορυφαίες οινοπαραγωγικές πρωτεύουσες, προωθώντας την ανταλλαγή γνώσεων, ιδεών και εμπειριών, καθώς και τη συνεργασία σε κοινές προκλήσεις και ευκαιρίες.

Με την Σαντορίνη στο επίκεντρο, τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους, διαθέτουν την ποιότητα, την εμπειρία, τη γνώση και τον ενθουσιασμό να συμβάλλουν δυναμικά στην παγκόσμια οινική κοινότητα. Μέσω αυτής της ενέργειας, αναδεικνύεται τη δέσμευσή τους για συνεχή ανάπτυξη, προδιαγράφοντας ένα λαμπρό μέλλον για τον οινικό τουρισμό και τις επιχειρήσεις στην περιοχή, ενώ παράλληλα επιβεβαιώνει την εντυπωσιακή πρόοδο της Ελλάδας στον τομέα του οίνου τα τελευταία χρόνια.

Santorini.jpg

Με την πρωτοβουλία αυτή, η Σαντορίνη φιλοδοξεί να καθιερωθεί ως οινική πρωτεύουσα, ισάξια με θρυλικές περιοχές όπως το Μπορντό, η Ριόχα και η Κοιλάδα της Νάπα. Ως μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου Κρασιού GWCGN, η Σαντορίνη και τα νησιά του Αιγαίου Πελάγους θα αποκομίσουν πολυάριθμα οφέλη, κυρίως μέσω της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών και εμπειριών με άλλες κορυφαίες οινοπαραγωγικές περιοχές διεθνώς, καθώς και μέσω της δημιουργίας νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και καινοτομιών. Συνεπώς, όλο το ελληνικό κρασί θα επωφεληθεί από αυτή τη σημαντική εξέλιξη.

*Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή