Αχαΐα: Δεύτερο χειρουργείο για τη 13χρονη που έπεσε από βυτιοφόρο
«Ο αγώνας είναι δύσκολος και επίπονος. Στοίχημα όλων πλέον η διάσωση της μικρής Έλενας», αναφέρει γιατρός του νοσοκομείου
Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρίου νοσηλεύεται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση η 13χρονη, η οποία πριν από 10 ημέρες τραυματίστηκε στο κεφάλι από πτώση από βυτιοφόρο στο Καλαμάκι Αχαΐας.
Σύμφωνα με το tempo24.news, την Παρασκευή η 13χρονη υποβλήθηκε και σε δεύτερο χειρουργείο. «Ο αγώνας είναι δύσκολος και επίπονος. Στοίχημα όλων πλέον η διάσωση της μικρής Έλενας. Πραγματοποιήθηκε και δεύτερο πολύωρο χειρουργείο από τον κ. Ραυτόπουλο και μας έδωσε δύναμη και ελπίδα να συνεχίσουμε τον δύσκολο μας αγώνα! Παραμένει σε βαρβιτουρικά, κώμα και θεραπευτική υποθερμία και νέο ανακοινωθέν θα έχουμε με το καλό σήμερα. Η κατάσταση της είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή» δήλωσε στην εφημερίδα «Πολιτεία» ο κ. Ηλιάδης.
Πώς έπεσε από βυτιοφόρο η 13χρονη στην Αχαΐα
Σύμφωνα με το tempo24.news, η 14χρονη Έλενα έπαιζε μαζί με τον συμμαθητή της Χρήστο στο δρόμο, στο Καλαμάκι Ωλενίας.
Ξαφνικά είδαν ένα βυτιοφόρο που μετέφερε γάλα να στρίβει σε έναν δρόμο του χωριού, δίπλα από το καφενείο και όπως ο οδηγός είχε σχεδόν ακινητοποιήσει το βάρος 5 τόνων όχημα, σκέφτηκαν να ανέβουν στην πίσω σκάλα του οχήματος για να τους πάει βόλτα.
Ο Χρήστος πρόλαβε και πήδηξε στα 100 μέτρα και κατά την πτώση του τραυματίστηκε ελαφρά στο στήθος. Χθες πήγε κανονικά στο σχολείο του. Η Έλενα πήδηξε στα 400 μέτρα και ενώ το βυτιοφόρο είχε αυξήσει μερικώς την ταχύτητά του. Δυστυχώς για εκείνη βρέθηκε με το κεφάλι στο οδόστρωμα. Ο οδηγός του βυτιοφόρου συνέχιζε την πορεία του καθώς δεν είχε αντιληφθεί το παραμικρό. Ο 13χρονος Χρήστος έντρομος είδε τι συνέβη στην φίλη του και παρά το ότι πονούσε έτρεξε να ειδοποιήσει. Η 13χρονη Έλενα μεταφέρθηκε αρχικά στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ρίου, όπου μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ Παίδων.