Κρήτη: Σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία - «Εγκλωβίστηκε κόσμος, το χαλάζι ήταν 30 πόντους»

Οι ζημιές στις καλλιέργειες, σε ελαιώνες και αμπέλια είναι τεράστιες

Κρήτη: Σοβαρές καταστροφές από την κακοκαιρία - «Εγκλωβίστηκε κόσμος, το χαλάζι ήταν 30 πόντους»

Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε περιοχές της Κρήτης και προκάλεσε καταστροφές σε αμπέλια και άλλες δυναμικές καλλιέργειες, όπως μπουρνελιές, βερικοκιές.

Συγκεκριμένα καταστροφές προκλήθηκαν στη Μεγάλη Βρύση και την Αγία Βαρβάρα. Οι αγρότες δηλώνουν ότι η φετινή παραγωγή χάθηκε, καθώς το χαλάζι κατέστρεψε τόσο τα σταφύλια όσο και τους βλαστούς.

Σύμφωνα με το cretalive οι ζημιές στις καλλιέργειες, σε ελαιώνες και αμπέλια είναι τεράστιες.

Για τεράστια καταστροφή σε Αγία Βαρβάρα, Μεγάλη Βρύση, Πρεβελιανά, Άγιο Θωμά, Λαράνι, Ατσιπάδες, Γκαγκάλες αλλά και σε άλλες περιοχές, και μάλιστα σε όλες τις καλλιέργειες, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Μιχάλης Κοκολάκης.

«Εγω ζω εδώ περίπου 50 χρόνια... Ποτέ άλλοτε δεν θυμάμαι αυτό το φαινόμενο. Μιλάμε για ολική καταστροφή στα αμπέλια ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές στις ελιές αλλά και σε άλλες εποχιακές καλλιέργειες όπως λάχανα κεράσια και μηλιές, μεταξύ άλλων... Το χαλάζι είχε το μέγεθος ενός μικρού καρυδιού! Απίστευτο», ανέφερε στο cretalive, τονίζοντας ότι υπάρχουν ζημιές και στην αγροτική οδοποιία με υποσκαφές πρανών και καταπτώσεις βράχων.

Επισήμανε δε ότι στα Άνω Μούλια, έριξε χαλάζι που έφτασε τους 30 πόντους. «Υπήρξαν πρόσκαιρα εγκλωβισμένοι οδηγοί. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Χρειάστηκε το γκρέιντερ για να καθαρίσει το δρόμο».

Σχόλια
Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή