ΕΛΛΑΔΑ

Σε προσωρινή αργία Πρόεδρος Εφετών

Σε προσωρινή αργία Πρόεδρος Εφετών

Σε προσωρινή αργία τέθηκε πρόεδρος Εφετών σε βάρος του οποίου έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπλοκή του στο λεγόμενο «κύκλωμα των παράνομων πλειστηριασμών ακινήτων».

Την απόφαση αυτή έλαβε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης, το οποίο πριν από λίγο καιρό είχε θέσει επίσης σε αργία μια εφέτη η οποία είναι σύζυγος δικηγόρου εμπλεκομένου στην ίδια υπόθεση.

Ο πρόεδρος Εφετών είχε εκδικάσει υπόθεση-παρακλάδι του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος» και είχαν γίνει καταγγελίες σε βάρος του από επιχειρηματία καταδικασθέντα στην υπόθεση αυτή.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε ύστερα από παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Βάσει του υλικού ατού που κατέγραψε το γνωστό «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ ο εισαγγελέας Εφετών κ. Ισίδωρος Ντογιάκος σε συνδυασμό και με άλλα στοιχεία που ο ίδιος συγκέντρωσε άσκησε ποινικές διώξεις εναντίον 20 ατόμων (δικηγόρων, εφοριακών, κληρικού κ.α ) για σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, δωροδοκία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης κ.α.