ΕΛΛΑΔΑ

Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

Καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου

Ένα δημιουργικό καλοκαίρι θεάτρου, ανάγνωσης και δραστηριοτήτων για παιδιά από 6 έως 12 ετών υλοποιεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Η Βιβλιοθήκη συμμετέχει στην ομπρέλα δράσεων "Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη", όπου για πρώτη φορά 68 βιβλιοθήκες από όλη την Ελλάδα θα λάβουν μέρος σε ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Το πρόγραμμα υποστηρίζει το Ίδρυμα "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ", ενώ συντονίζει η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία FUTURE LIBRARY.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κερατσινίου Δραπετσώνας θα πραγματοποιήσει συνολικά 24 εκδηλώσεις από 2 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου στη Βιβλιοθήκη της Αμφιάλης και στη Βιβλιοθήκη της Δραπετσώνας.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε παιδιά από 6 έως και 12 ετών και σκοπό έχουν να ζωντανέψουν τις βιβλιοθήκες, έτσι ώστε να αποτελέσουν σημείο αναφοράς στις τοπικές κοινωνίες. Θα αφορούν σε δράσεις στους τομείς των εικαστικών, του θεάτρου, της ανάγνωσης, των εργαστηρίων και των αφηγήσεων, με απώτερο σκοπό η φετινή καλοκαιρινή καμπάνια να καθιερωθεί ως ετήσια διοργάνωση και κάθε χρόνο να αποτελεί το δυναμικό «κλείσιμο» μιας δραστήριας και δημιουργικής πορείας.

Πληροφορίες συμμετοχής στα τηλ. 210-4312182, 210-4003116