ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Κρήτη – Κηδεύτηκαν τα δύο θύματα

Θρήνος στην Κρήτη – Κηδεύτηκαν τα δύο θύματα

Στα μαύρα ντύθηκε σήμερα η Κρήτη, καθώς κηδεύτηκαν τα δύο θύματα της τραγωδίας στον Προφήτη Ηλία.

Μάλιστα, λίγο πριν τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον αδικοχαμένο Πρίαμο Ξυδάκη, αεροβάπτισαν τον γιο του με το όνομά του.

Το τελευταίο αντίο είπαν φίλοι και συγγενείς του Πρίαμου Ξυδάκη και του Μανόλη Σταυρουλάκη.

Σύμφωνα με το Flashnews.gr, η σύζυγος του Π. Ξυδάκη δε μπορούσε να πιστέψει τι είχε συμβεί, αφού πλέον καλείται μόνη της να μεγαλώσει τα τρία τους παιδιά.

«Εν ψυχρώ εκτέλεση» το έγκλημα

Την ίδια στιγμή, σοκ έχουν προκαλέσει τα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης για το θάνατο του 34χρονου γυμναστή στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, κ. Μιχαλοδημητράκη, ο δράστης είχε πρόθεση να σκοτώσει το θύμα και μάλιστα, όπως χαρακτηρίζει «εν ψυχρώ».

Όπως ανάφερε ο ίδιος η απόσταση βολής ήταν περίπου τα δέκα μέτρα, ενώ τα σκάγια τον βρήκαν στην καρδιά.

Το χρονικό του φονικού

Σε επίσημη ανακοίνωση της Αστυηνομίας αναφέρεται ότι ο Πρίαμος Ξυδάκης κατευθύνθηκε στο κατάστημα του 52χρονου για να λύσουν τις προσωπικές τους διαφορές, κρατώντας μια μεταλλική ράβδο, με την οποία επιτέθηκε στον φερόμενο ως δράστη. Στη συνέχεια, πυροβόλησε τραυματίζοντας τόσο τον 52χρονο κρεοπώλη όσο και τον 17χρονο γιο του που ήταν στο μαγαζί.

Τότε ο 52χρονος έπιασε μια καραμπίνα, πυροβόλησε τον 34χρονο γυμναστή , με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

Στη συνέχεια ο δράστης πήγε στην αστυνομία και παραδόθηκε όπου και παρέδωσε την καραμπίνα του στους αστυνομικούς ενώ ο 17χρονο νοσηλεύεται φρουρούμενος σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο .

Κατά τη διάρκεια της νύχτας συγγενείς του 17χρονου ήταν έξω από το νοσοκομείο όπου και απειλούσαν με αντίποινα. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.