ΕΛΛΑΔΑ

Oι πιο ακριβές σειρές όλων των εποχών

Oι πιο ακριβές σειρές όλων των εποχών

O Tάσος Θεοδωρόπουλος ψάχνει το αντίδοτο της οικονομικής κρίσης στην πιο ακριβή δε γίνεται, εκδοχή της τηλεόρασης.

Eπειδή όταν στην τηλεόραση ανακατεύονται ονόματα όπως ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, ο Μάρτιν Σκορσέζε και ο Τζ.Τζ.Έιμπραμς, έχοντας στη διάθεση τους πακτωλούς χρημάτων, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πιο κινηματογράφος από κινηματογράφος. Τουλάχιστον όσον αφορά την επιρροή του στην pop κουλτούρα και τη διαμόρφωση του τοπίου της διασκέδασης μέσω της κινούμενης εικόνας.

lost_3

Πόσο πάει να ρίξεις ένα αεροπλάνο γεμάτο νοματαίους σε ένα νησί? Για τη ρίψη μόνο, τιμολογείται 14 εκ. δολάρια. Όσο δηλαδή κόστισε το πρώτο επεισόδιο του "Lost". Για να κρατήσεις τους επιζήσαντες για τα επόμενα 6 χρόνια, και να τους πηγαίνεις σε παράλληλες πραγματικότητες μόνο και μόνο για να αποκαλύψεις ότι ψοφήσανε, πάει στα 4 εκ. το επεισόδιο.

game-of-thrones

Με 60 εκ δολάρια μόνο για τα επεισόδια της πρώτης σεζόν, την οποία θα ακολουθήσουν άλλες 6, όσα δηλαδή και τα βιβλία πάνω στα οποία βασίζεται το επικό «Game of Thrones», το παράνομο downloading του πρέπει να θεωρηθεί οικονομικό έγκλημα. Οκ, παραδίδομαι.

Band_of_Brothers_by_daedolon

Το 2001, το πολεμικό «Band of Βrothers» με χείρα βοηθείας στην παραγωγή από τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Τομ Χανκς που τους είχε μείνει αμανάτι να επαναλάβουν με κάποιον τρόπο τη σφαγή της «Διάσωσης του Στρατιώτη Ράιαν» ήταν η πιο ακριβή μίνι σειρά στην ιστορία της τηλεόρασης με συνολικό κόστος 125 εκ. σύνολο που σημαίνει κατά μέσο όρο 12,5 εκ (x 10) το επεισόδιο.

***Μάθετε τις υπόλοιπες σειρές ΕΔΩ, στο TV ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ, του Gossip - Tv. Tο αγριεμένο blog για την τηλεόραση.