ΕΛΛΑΔΑ

Συγκίνηση για το θάνατο του Θ. Καρακατσάνη

Συγκίνηση για το θάνατο του Θ. Καρακατσάνη

Πανελλήνια συγκίνηση έχει προκαλέσει ο θάνατος του Θύμιου Καρακατσάνη, το Σάββατο το πρωί, μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε.

Ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας άοκνος εργάτης της θεατρικής σκηνής, ένας ηθοποιός μέγιστος με την πραγματική έννοια του όρου, τονίζεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού του Συνασπισμού, που επισημαίνει ότι για τις νεώτερες γενιές μένουν ως παρακαταθήκη «οι ερμηνείες του σε έργα του μέγιστου κωμικού της αρχαιότητας, του Αριστοφάνη. Ακόμα, η μανία του για δημιουργία πάνω στην σκηνή και στις πιο δύσκολες ώρες του και η εξαιρετική μοναδική επαφή του με τους θεατές».

Σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου «το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Θύμιου Καρακατσάνη, ενός ηθοποιού που με το ιδιαίτερο ύφος του έγραψε ωραίες σελίδες στη θεατρική ιστορία του τόπου μας»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς επισημαίνει ότι ο Θύμιος Καρακατσάνης ήταν από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του, πιστός στις αξίες της Τέχνης του και μετουσίωνε απόλυτα την έννοια της λέξης Ηθοποιός. Βαθύτατα πολιτικοποιημένος, παρενέβαινε με το Λόγο του στα κοινωνικά πράγματα, δίνοντας πάντα τροφή για σκέψη».

«Ο θάνατος του Θύμιου Καρακατσάνη είναι μεγάλη απώλεια για το ελληνικό θέατρο» δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «ο Θύμιος Καρακατσάνης υπήρξε ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της χώρας μας και άφησε ανεξίτηλο στίγμα στα θεατρικά πράγματα υπηρετώντας με συνέπεια το λαϊκό θέατρο.» «Βαθιά πολιτικοποιημένος δεν φοβόταν να σχολιάσει και μέσα από την τέχνη του την πολιτική επικαιρότητα. Οι μοναδικές ερμηνείες του στην αριστοφανική κωμωδία αλλά και η συνολικότερη προσφορά του αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές των ηθοποιών» συμπλήρωσε.