ΕΛΛΑΔΑ

Τέσσερις στη φυλακή για τη δολοφονία Φιλόπουλου

Τέσσερις στη φυλακή για τη δολοφονία Φιλόπουλου

Στη φυλακή οδηγούνται μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων οι συνολικά τέσσερις κατηγορουμένοι για τη δολοφονία του 26χρονου φιλάθλου του Παναθηναϊκού, Μιχάλη Φιλόπουλου στις 29 Μαρτίου του 2007.

Το δικαστήριο καταδίκασε τους:

Χρήστο Σακάτη σε ποινή κάθειρξης 16 ετών για ανθρωποκτονία από πρόθεση με μειώμενο καταλογισμό λόγω τοξικομανίας. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Βασίλη Ρουμπάτη σε κάθειρξη 12 ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Νίκο Βαγιόπουλο σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τα ελαφρυντικά της μετεφηβικής ηλικίας και του πρότερου έντιμού βίου.

Βασίλη Ψυκάκο σε κάθειρξη επίσης 10 ετών για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι, η εισαγγελέας της έδρας κατά τη διάρκεια της αγόρευσης της είχε εκφράσει τη λύπη της για την αγριότητα με την οποία αφαιρέθηκε η ζωή του 26χρονου φιλάθλου του ΠΑΟ από οπαδούς του Ολυμπιακού επισημαίνοντας ότι όσοι συμμετέχουν σε τέτοια επεισόδια έχουν την νοοτροπία ότι «όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εχθρός μας και πρέπει να εξοντωθεί».

Διαβάστε επίσης:

Η απόφαση επί της ενοχής για τη δολοφονία Φιλοπουλου