Απόσυρση επικίνδυνων αρωματικών χώρου

Newsroom Newsroom

Απόσυρση επικίνδυνων αρωματικών χώρου

Στην απόσυρση από την αγορά, προϊόντων φυτικής προέλευσης που πωλούνται ως αρωματικά χώρου, προχωρά ο ΕΟΦ, μετά από ενημέρωση της αρμόδιας αρχής της Πορτογαλίας, μέσω του συστήματος ταχείας ανταλλαγής πληροφοριών για την επικινδυνότητα των προϊόντων αυτών.

Πρόκειται προϊόντα που η βασική τους χρήση είναι να καίγονται μέσα σε δοχείο προκειμένου να αρωματίσουν το χώρο μέσω των βοτάνων που περιέχουν. Ωστόσο, υπήρξαν αρκετές αναφορές για επιδείνωση της υγείας των καταναλωτών που εισέπνευσαν τον καπνό που παράγεται από την καύση τους, ενώ κάποιοι άνθρωποι παρουσίασαν συμπτώματα αλλεργίας και δηλητηρίασης και σε μερικές περιπτώσεις χρειάσθηκε να νοσηλευτούν, όπως αναφέρει σε ανακοινωση του ο ΕΟΦ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

ΘΥΜΙΑΜΑ "AROMATIC POTPOURRI", FIDEL MIX

ΘΥΜΙΑΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ INCENSO DE HERVAS, PULSE

ΘΥΜΙΑΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ INCENSO DE HERVAS, NIRVANA

ΘΥΜΙΑΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ INCENSO DE HERVAS, BUZZ

ΘΥΜΙΑΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ INCENSO DE HERVAS, FIRE N ICE

ΘΥΜΙΑΜΑ ΜΑΡΚΑΣ:TRIBE, ΘΥΜΊΑΜΑ HAWAIIAN, HAYZE

ΘΥΜΙΑΜΑ GONE STRAWNANAS, HAYZE

ΘΥΜΙΑΜΑ ΒΟΤΑΝΩΝ SAMURAI SPIRIT

Επιπρόσθετα, ο ΕΟΦ έχει ανακαλέσει από την ελληνική αγορά τα προϊόντα παρόμοιας χρήσης FREEDOM FLY HIGH, FREEDOM EU EDITION 2G, ULTRA CLOUD10 1G & HEAD TRIP No10. Πρόκειται για ποτ πουρί (μίγμα) αρωματικών χώρου παραγωγής ΗΠΑ, στα οποία ανιχνεύτηκαν ουσίες αγωνιστές των υποδοχέων κανναβινοειδών του εγκεφάλου CB1 και CB2. Τα παραπάνω προϊόντα είναι πιθανό να χρησιμοποιούνται μεμονωμένα ή σε ανάμειξη με τον καπνό για στριφτά τσιγάρα και να καταναλωθούν από νεαρά άτομα μέσω του καπνίσματος, με επικίνδυνες συνέπειες.

Αν και δεν έχει διαπιστωθεί στη χώρα μας η διακίνηση των θυμιαμάτων, είναι πιθανή η διάθεσή τους μέσω του διαδικτύου, ενώ σε ό,τι αφορά τα ποτ πουρί αρωματικών χώρου έχουν κατασχεθεί ποσότητες σε ελληνική επιχείρηση.

Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

DPG NETWORK

ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2019 Newsbomb.gr - All rights reserved