ΕΛΛΑΔΑ

Εντοπίστηκε ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας του Ιταλού εμπόρου

Εντοπίστηκε ο «εγκέφαλος» της δολοφονίας του Ιταλού εμπόρου

Εξιχνιάστηκε πλήρως η υπόθεση της πολύκροτης δολοφονίας ενός Ιταλού εμπόρου, που είχε γίνει πριν δύο χρόνια τον Οκτώβριο στη Σούρπη Μαγνησίας και είχε απασχολήσει ακόμα και γνωστή τηλεοπτική εκπομπή έρευνας αγνοουμένων.

Ο 68χρονος έμπορος είχε επισκεφτεί την Μαγνησία και γυρνούσε στα χωριά, πουλώντας ηλεκτρικά εργαλεία. Μία σπείρα Αθίγγανων από την Βουλγαρία, που ζούσαν και εργάζονταν περιστασιακά στην περιοχή, θεωρώντας, ότι το θύμα θα είχε χρήματα, του επιτέθηκαν, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή του Δήμου Σούρπης, όπου τον χτύπησαν με γροθιές, κλοτσιές και πέτρες, με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Η λεία τους, μόλις μερικά ηλεκτρικά πριόνια!

Την εξαφάνιση του θύματος είχε δηλώσει στις Ελληνικές Αρχές ο γιός του θύματος και από τότε ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί τι ακριβώς είχε συμβεί. Τον Μάρτιο του 2011 εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο ομοεθνείς και ομόφυλοι συνεργοί του «εγκέφαλου» της υπόθεσης, οι οποίοι και παραμένουν προφυλακισμένοι και από τότε αναζητείτο ο 30χρονος, ο οποίος διέφυγε στην χώρα του. Πριν δύο ημέρες εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Βουλγαρική Αστυνομία στην περιοχή της Νova Ζagora και κρατείται προκειμένου να εκδοθεί στη χώρα μας.