ΕΛΛΑΔΑ

Ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς στην Βοιωτία

Ανθρωποκυνηγητό με πυροβολισμούς στην Βοιωτία

Ανταλλαγή πυροβολισμών και άγρια καταδίωξη, που διήρκεσε αρκετές ώρες τα ξημερώματα στην Βοιωτία, κατέληξαν στην σύλληψη οργανωμένης σπείρας αλλοδαπών, η οποία έκλεβε χάλκινα καλώδια από μετασχηματιστές της ΔΕΗ.

Τελικά, μετά από εκτεταμένες έρευνες και περιπετειώδεις επιχειρήσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να συλλάβουν έναν 26χρονο Πακιστανό, ενώ αναζητούνται άλλοι επτά συνεργοί του, (έξι Πακιστανοί και ένας Ουκρανός).

Όλα ξεκίνησαν περίπου στις 3 τα ξημερώματα, όταν αστυνομικοί Βοιωτίας εντόπισαν στην περιοχή Σκούρτα Δερβενοχωρίων ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, το οποίο επιχείρησαν να ελέγξουν. Ο οδηγός του οχήματος όμως, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε από το δρόμο και ακινητοποιήθηκε.

Οι επιβαίνοντες βγήκαν από το όχημα και ένας από αυτούς πυροβόλησε κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Οι δράστες εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι και το πυκνό δάσος κατάφεραν να διαφύγουν.

Στην συνέχεια βρέθηκαν άλλα 2 αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν μέλη της ίδιας σπείρας, που κατάφεραν ξανά να διαφύγουν. Στα οχήματα, βρέθηκαν στα πίσω καθίσματα και στον χώρο των αποσκευών μεγάλη ποσότητα καλωδίων χαλκού, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και 15 φυσίγγια κυνηγετικού όπλου

Ο 26χρονος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θηβών.