ΕΛΛΑΔΑ

Παραπέμφθηκε για οριστική απόλυση ο παιδεραστής δικαστής

Παραπέμφθηκε για οριστική απόλυση ο παιδεραστής δικαστής

Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης από το δικαστικό σώμα παραπέμφθηκε ο παιδεραστής-δικαστής, ο οποίος ήδη εκτίει ποινή κάθειρξης 6 ετών για τη σεξουαλική κακοποίηση του ίδιου του ανήλικου γιου του.

Το σχετικό ερώτημα απέστειλε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αμέσως μόλις το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου απέρριψε (με την υπ’ αριθμ. 931/2012 απόφασή του) την αναίρεση που είχε ασκήσει ο διοικητικός πρωτοδίκης σε βάρος της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης. Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Φεβρουάριο, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε τον διοικητικό πρωτοδίκη σε κάθειρξη 6 ετών και 3ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ μετά την ετυμηγορία των συναδέλφων του της Ποινικής Δικαιοσύνης οδηγήθηκε στις φυλακές Χαλκίδος.

Πρωτόδικα, είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών. Παράλληλα, με άλλο ερώτημα του υπουργού θα κριθεί… η τύχη ενός ακόμη διοικητικού πρωτοδίκη ο οποίος καταδικάστηκε αμετάκλητα σε ποινή φυλάκισης 2 ετών, χρηματική ποινή 1.000 ευρώ και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων με τριετή αναστολή, λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής δύο δηλώσεων «πόθεν έσχες» (περιουσιακής κατάστασης) από αδιαφορία.

Διβάστε επίσης:

Δικαστής τέρας!

Απένειμε δικαιοσύνη παρά τη καταδίκη του για παιδεραστία!